Hoppa till innehåll

Delta i kampanjen


Delta i kampanjen du också!

Du kan delta i kampanjen kring Dagen för psykisk hälsa bland studerande på många sätt, såväl på som utanför internet. Var med och ordna jippon till försvar för den psykiska hälsan! Tillsammans skapar vi Dagen för psykisk hälsa bland studerande.

Läs mer om möjligheterna till deltagande nedan:

Ordna aktiviteter i din egen studiegemenskap

Under Dagen för psykisk hälsa bland studerande, som går av stapeln den 25 april, agerar vi för psykisk hälsa. Alla bjuds in att bolla idéer och utföra olika små handlingar för att främja den psykiska hälsan i studiemiljöer runt om i Finland. Vem som helst, såväl studerande som personal, kan ordna aktiviteter. Det kan handla om någon lugn aktivitet i poppuppanda, såsom en infosnutt eller kanske en gemensam andhämtningspaus. Enbart fantasin sätter gränser för vilka aktiviteter man kan hitta på.

Om du postar inlägg om aktiviteten i sociala medier ska du komma ihåg att använda kampanjtaggarna #ruuhkakevät #opiskelijoidenmielenterveyspäivä

Här hittar du tips för att ordna aktiviteter. (mer senare)

När du väl vet vad du tänker ordna på Dagen för psykisk hälsa bland studerande, kan du anmäla aktiviteten på förhand via formuläret här. Så bidrar du till att synliggöra allt som pågår runt om i Finland under kampanjen, samtidigt som du också får synlighet för den aktivitet du själv ordnar. De jippon som anmäls publiceras på kampanjwebbplatsen – du kan bläddra bland aktiviteterna här.

Anmäl din aktivitet med formuläret här intill. (på finska eller på engelska)

Anta utmaningen i de sociala medierna! #ruuhkakevät

Du kan också delta i kampanjen via de sociala medierna. Gör då så här: (mer senare)

Aftonskola om välbefinnande 25.4.2019: #Ruuhkakevät – Uskalla olla kiireetön!

Inom ramen för Dagen för psykisk hälsa bland studerande ordnas torsdagen den 25 april 2019 kl. 17–18.30 evenemanget Aftonskola om välbefinnande på temat #Ruuhkakevät – Uskalla olla kiireetön! (#stressigvår – våga vägra stressen!) Evenemanget går av stapeln i Handledningshörnan i Helsingfors universitets huvudbibliotek (Fabiansgatan 30, bibliotekets entréhall).

Programmet är på finska. I aftonskolan får vi bland annat höra om och diskutera följande frågor: Inverkar stress och prestation skadligt på ens liv? Kan man ta det lite chill ibland? Hur ska man återhämta sig och bättre orka med den stressiga studievardagen? Inträdet är fritt och evenemanget är öppet för alla intresserade. Evenemanget ordnas av Nyyti ry och Centralförbundet för Mental Hälsa. Varmt välkomna!