Hyppää sisältöön

Ohjeita vapaaehtoiselle

Nyytin vapaaehtoisena osallistut opiskelijoiden mielen hyvinvoinnin edistämiseen. Toimintamme keskiössä on voimavarojen ja myötätunnon vahvistaminen, niin toisia kuin itseäkin kohtaan. Voit siis osallistua toimintaan silloin, kun sinulle itsellesi parhaiten sopii. Toivomme kuitenkin, että sitoudut sovittuun. Jos et pystykään tekemään sovittua vapaaehtoistehtävää, ilmoitathan siitä meille mahdollisimman pian.

Vapaaehtoisuus ei ole työsuhteista työntekoa eikä siitä makseta palkkaa. Nyytin vapaaehtoisena voi toimia vähintään 18-vuotias opiskelija. Tapauskohtaisesti vapaaehtoisena voi toimia myös äskettäin valmistunut opiskelija tai opiskelija, jonka opinnot ovat hetkellisesti keskeytyneet. Tutustu halutessasi Nyytin toimintaperiaatteisiin ja arvoihin ennen kun ilmoittaudut vapaaehtoiseksi. Käsittelemme ilmoittautumisia kerran kuukaudessa. Kiireellisissä asioissa, ole suoraan yhteydessä vapaaehtoistoiminnan asiantuntijaan.

Vapaaehtoisena saat:

  • valmiuksia ja keinoja niin toisten kuin omankin mielenterveyden edistämiseen
  • kutsun Nyytin vapareiden Facebook-ryhmään (voit liittyä ryhmään jo ennen kuin olet tehnyt vapaaehtoisteon)
  • kutsuja vapaaehtoisten koulutuksiin ja mahdollisiin tapaamisiin
  • halutessasi todistuksen vapaaehtoisena toimimisesta
  • Jotkut koulutusohjelmat edellyttävät vapaaehtoistyön tekemistä osana opintoja, tunteja voit suorittaa meidän kauttamme. Meille voi tehdä myös opinnäytetöitä sekä harjoittelujaksoja.

Joihinkin vapaaehtoistehtäviin voidaan edellyttää koulutuksen käymistä, joka toteutetaan etäyhteyden kautta. Tällainen tehtävä on esim. chatin tai ryhmän ohjaaminen. Jokaisen vapaaehtoistehtävän tekemiseen voit kuitenkin saada neuvoja Nyytin työntekijöiltä.

Mikäli vapaaehtoistehtävääsi varten sinulle luovutetaan tunnuksia, salasanoja tai muuta salassa pidettävää tietoa, niin käytäthän niitä vain Nyytin vapaaehtoistekoihin ja säilytät ne huolellisesti itselläsi.Vapaaehtoistoimintaamme osallistuneiden nimet, sähköpostiosoitteet ja tehdyt vapaaehtoistehtävät tallennetaan vapaaehtoisten rekisteriimme, jotta voimme esimerkiksi lähettää toimintaamme osallistuneille palaute- ja arviointikyselyjä, todistuksia sekä yhdistää henkilöitä toisiinsa, jotka tulevat tekemään tehtäviä yhdessä. Tietoa henkilötietojen käsittelystä Nyytissä löydät täältä.

Nyytin vapaaehtoiset on vakuutettu vapaaehtoistyössä tapaturman varalta.

Lisätietoja:

Linda Lindström, vapaaehtoistoiminnan asiantuntija
linda.lindstrom@nyyti.fi
050 530 2449