Hyppää sisältöön

Ohjeita vapaaehtoiselle

Nyytin vapaaehtoisena osallistut opiskelijoiden mielen hyvinvoinnin edistämiseen. Vapaaehtoistoimintamme keskiössä on voimavarojen ja myötätunnon vahvistaminen, niin toisia kuin itseäkin kohtaan. Olemalla mukana toiminnassamme pääset myös edistämään sitä, että opiskelijoiden mielenterveys on tärkeää ja sillä on väliä!

Voit osallistua toimintaan silloin, kun sinulle itsellesi parhaiten sopii. Toivomme kuitenkin, että sitoudut sovittuun. Jos et pystykään tekemään sovittua vapaaehtoistehtävää, ilmoitathan siitä meille mahdollisimman pian. Osallistumisesta vapaaehtoistoimintaan saat halutessasi todistuksen. Vapaaehtoisuus ei ole työsuhteista työntekoa eikä siitä makseta palkkaa.

Vapaaehtoisena saat:

  • valmiuksia ja keinoja niin toisten kuin omankin mielenterveyden edistämiseen
  • kutsun Nyytin vapareiden Facebook-ryhmään (voit myös liittyä ryhmään jo ennen kuin olet tehnyt vapaaehtoisteon)
  • kutsuja vapaaehtoisten koulutuksiin, tapaamisiin ja virkistyksiin, joita järjestämme muutaman kerran vuodessa.
  • halutessasi todistuksen vapaaehtoisena toimimisesta

Vapaaehtoistoimintaamme ei sisälly perehdytyskoulutusta. Ainoastaan vertaisohjaamiseen chatissa sisältyy lyhyt perehdytys, joka voidaan toteuttaa myös etäyhteyden kautta. Jokaisen vapaaehtoistehtävän tekemiseen voit kuitenkin saada ohjausta ja neuvoja Nyytin työntekijöiltä. Vapaaehtoistoimintaan osallistuminen voi myös olla osa opintoihisi liittyvää harjoitusprojektia tai opinnäytetyötä. Lue lisää opinnäyteyhteistyöstämme.

Mikäli vapaaehtoistehtävääsi varten sinulle luovutetaan tunnuksia, salasanoja tai muuta salassa pidettävää tietoa, niin käytäthän niitä vain Nyytin vapaaehtoistekoihin ja säilytät ne huolellisesti itselläsi.

Kun osallistut toimintaamme vapaaehtoisena, toivomme sinun tutustuvan myös Nyytin toimintaperiaatteisiin ja arvoihin.

Vapaaehtoistoimintaamme osallistuneiden nimet, sähköpostiosoitteet ja tehdyt vapaaehtoistehtävät tallennetaan tietoihimme, jotta voimme esimerkiksi lähettää toimintaamme osallistuneille palaute- ja arviointikyselyjä. Lisäksi todistuksen tekeminen on helpompaa, kun meillä on nimet ja tehtävät tallessa. Tietoa henkilötietojen käsittelystä Nyyti ry:ssä.

Nyytin vapaaehtoiset on vakuutettu vapaaehtoistyössä tapaturman varalta.

Ilmoittaudu Nyytin vapaaehtoiseksi.

Lisätietoja: Sofia Lindqvist, vapaaehtoistoiminnan ja ruotsinkielisen toiminnan asiantuntija, sofia.lindqvist@nyyti.fi, 050 349 9294