Hyppää sisältöön

Elämäntaitokurssi verkossa 15.3. – 16.4.2021

Kurssi on täynnä.

Pohditko, miten jaksaa paremmin opinnoissa ja arjessa? Miten löytää aikaa rentoutumiselle? Kuinka tunnistaa omia voimavaroja? Entä mietitkö, millaista on omannäköinen elämä ja itselle hyvä arki?

Tule mukaan Elämäntaitokurssille verkossa!  Viisi viikkoa kestävällä ryhmämuotoisella kurssilla käsitellään arjen- ja elämänhallintaan sekä itsetuntemukseen liittyviä kysymyksiä. Elämäntaitokurssin aikana sinulla on mahdollisuus löytää uusia oivalluksia ja keinoja, jotka tukevat jaksamistasi arjessa ja opinnoissa.

Kurssi on tarkoitettu kaikille 18 ja sitä vanhemmille opiskelijoille. Se toteutetaan suojatussa ympäristössä eli keskusteluihin pääsevät osallistumaan vain ryhmän jäsenet. Kurssille osallistutaan nimimerkeillä.

Elämäntaitokurssilla käsitellään jaksamista ja hyvinvointia mm. seuraavien teemojen avulla

• stressi ja stressinhallinnan keinot
• ajatukset ja haitallisten ajatusmallien muuttaminen
• tunteet ja tunteiden kanssa työskentely
• hyvän arjen perusta

Kurssin taustamateriaalina käytetään: Ole oman elämäsi tähti !-opiskelijan opas elämäntaidoista

Viikkoteemoja käsitellään tiedon, harjoitteiden ja yhteisen keskustelun kautta. Kurssin aikana järjestetään ohjattuja chatteja. Chateissa voit jakaa ja pohdiskella muiden ryhmäläisten kanssa niitä kysymyksiä, ihmetyksiä ja oivalluksia, joita viikon teema sinussa on herättänyt.

Chatit pidetään maanantaisin klo 15 – 16 ja keskiviikkoisin klo 17.30 – 18.30.

Osallistuminen edellyttää vahvaa halua sitoutua ryhmään

Ryhmään sitoutuminen tarkoittaa sitä, että päätät olla mukana koko viiden viikon ajan: osallistut chatteihin tai olet valmis kirjoittamaan verkkoalustalle vähintään 1 kerran viikossa ja kommentoimaan toisten kirjoitusta viikoittain. Jokaisen kurssilaisen sitoutuminen on koko ryhmän kannalta ensisijaisen tärkeää, sillä ryhmää ei ole olemassa ilman osallistujia eikä vertaistuki toimi ilman, että jokainen satsaa keskusteluun. Osallistumalla keskusteluun hyödyt myös itse ryhmästä, sillä kirjoittamalla on helpompi jäsennellä ajatuksia. Osallistumalla aktiivisesti annat myös toisille ryhmäläisille mahdollisuuden vertaistukeen.

Lisätietoa ryhmästä: paivi.kohta@nyyti.fi