Elämäntaitokurssi verkossa 29.1. – 2.3.2018

Pohditko, miten jaksaa paremmin opinnoissa ja arjessa? Miten löytää aikaa rentoutumiselle? Kuinka tunnistaa omia voimavaroja? Entä mietitkö, millaista on omannäköinen elämä ja itselle hyvä arki?

Tule mukaan kevään ensimmäiselle Elämäntaitokurssille verkossa (29.1. – 2.3.2018).  Viisi viikkoa kestävällä ryhmämuotoisella kurssilla käsitellään arjen- ja elämänhallintaan sekä itsetuntemukseen liittyviä kysymyksiä. Elämäntaitokurssin aikana sinulla on mahdollisuus löytää uusia oivalluksia ja keinoja, jotka tukevat jaksamistasi arjessa ja opinnoissa.

Ryhmä on tarkoitettu kaikille 18 – 35 -vuotiaille opiskelijoille. Se toteutetaan suojatussa ympäristössä eli keskusteluihin pääsevät osallistumaan vain ryhmän jäsenet. Ryhmässä esiinnytään nimimerkeillä. Ryhmään otetaan 25 – 30 osallistujaa.

ELÄMÄNTAITOKURSSILLA KÄSITELLÄÄN JAKSAMISTA JA HYVINVOINTIA ESIM. SEURAAVIEN TEEMOJEN AVULLA

• stressi ja stressinhallinnan keinot
• ajatukset ja haitallisten ajatusmallien muuttaminen
• sosiaaliset taidot
• itsetunto
• omat tavoitteet ja unelmat
• tunteet
• hyvän arjen perusta

Kurssin sisältö tarkentuu osallistujien toiveiden ja odotusten perusteella.

RYHMÄ KOOSTUU TEEMOITETUSTA FOORUMIKESKUSTELUSTA JA RYHMÄCHATEISTA

Ryhmän aikana järjestetään ohjattuja ryhmächatteja kaksi kertaa viikossa, maanantaisin klo 17.30 – 18.30 ja keskiviikkoisin klo 15.30 – 16.30. Lisäksi ohjaajat antavat foorumilla viikon teemaan liittyen tietoa ja harjoitteita. Chateissa voit jakaa ja pohdiskella muiden ryhmäläisten kanssa niitä kysymyksiä, pohdintoja, ihmetyksiä ja oivalluksia, joita viikon teema sinussa on herättänyt.

OSALLISTUMINEN EDELLYTTÄÄ VAHVAA HALUA SITOUTUA RYHMÄÄN

Ryhmään sitoutuminen tarkoittaa sitä, että päätät olla mukana koko viiden viikon ajan: osallistut chatteihin tai olet valmis kirjoittamaan ryhmään vähintään 1 kerran viikossa ja kommentoimaan toisten kirjoitusta viikoittain. Jokaisen ryhmäläisen sitoutuminen on koko ryhmän kannalta ensisijaisen tärkeää, sillä ryhmää ei ole olemassa ilman osallistujia eikä vertaistuki toimi ilman, että jokainen satsaa keskusteluun. Osallistumalla keskusteluun hyödyt myös itse ryhmästä, sillä kirjoittamalla on helpompi jäsennellä ajatuksia. Osallistumalla aktiivisesti annat myös toisille ryhmäläisille mahdollisuuden vertaistukeen.

Järjestämme ryhmän yhteistyössä Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS:n sekä Suomen Mielenterveysseuran (SMS) kanssa. Ohjaajina toimivat Nyytin ja YTHS:n työntekijät ja kurssi toteutetaan SMS:n Tukinet-sivustolla.

Ryhmä on täynnä. Seuraava Elämäntaitokurssi verkossa järjestetään 3.4. – 4.5.2018.

Lisätietoa ryhmästä: paivi.kohta@nyyti.fi