Mukaan toimintaan

Mukaan toimintaan

Haluatko olla mukana edistämässä opiskelijoiden hyvinvointia ja saada samalla itsellesi hyvää fiilistä? Vapaaehtoistoimintamme kautta tämä onnistuu. Sinun ajatukset, kokemukset ja ideat ovat tärkeää vertaistukea toisille opiskelijoille! Toimintaamme voit osallistua monella eri tavalla. Voit valita itse, mikä on sinulle mieluisin ja sopivin tapa olla mukana.

Jaa tarinasi

Haluatko jakaa tarinan sinua koskettavasta aiheesta? Tarinasi voi käsitellä esimerkiksi omaan opiskelija-arkeesi liittyviä ajatuksia, kokemuksia ja fiiliksiä. Voit kertoa vaikkapa siitä, mikä ilahduttaa tai mistä saat voimia ja hyvää mieltä. Voit myös kertoa, miten olet löytänyt ratkaisuja opiskeluelämässä kokemiisi haasteisiin. Jakamalla tarinan voit tsempata toisia ja auttaa muita löytämään oivalluksia omaan elämäänsä. Julkaisemme tarinat sivuillamme ja some-kanavissamme. Jaa oma tarinasi täältä.

Ota kantaa blogissamme

Innostaako bloggaaminen hyvän asian puolesta? Haluatko jakaa ajatuksesi ja näkemyksesi siitä, miten opiskelijoiden hyvinvointia voisi edistää? Mielellä on väliä! -blogissamme kirjoitetaan opiskelijahyvinvointiin liittyvistä ajankohtaisista asioista, otetaan kantaa ja herätellään keskustelua. Myös sinä voit tehdä jutun blogiimme ja tuoda äänesi kuuluviin! Lue lisää täältä.

Tee video

Kiinnostaako ajatusten ja näkemysten jakaminen videon keinoin? Tarinasi tai blogipostauksesi voit toteuttaa myös videona. Voit tehdä videopätkän joko yksin tai vaikkapa yhdessä opiskelukavereiden kanssa. Tyyli on vapaa, mutta kestoltaan videon on hyvä olla enintään kolmen minuutin pituinen. Jos kuvaat videossa muita henkilöitä, huolehdithan myös kuvausluvista. Julkaisemme videot sivuillamme ja some-kanavissamme.

Mukaan kampanjoimaan

Haluatko kampanjoida opiskelijoiden hyvinvoinnin puolesta? Tule mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan kampanjoita opiskelu-arkeen ja mielen hyvinvointiin liittyvistä aihepiireistä. Tulevista kampanjoista ilmoitamme erikseen niin sivuillamme kuin some-kanavissamme, ja kutsumme porukkaa mukaan. Pysy siis kuulolla!

Jos sinulla itselläsi on idea kampanjan toteuttamiseksi omassa opiskeluyhteisössäsi tai laajemminkin, niin ota ihmeessä yhteyttä ja mietitään yhdessä, miten voidaan viedä asiaa eteenpäin.

Vapaaehtoisohjaajaksi chatiin tai foorumille

Toimintaamme voit osallistua myös vapaaehtoisena ohjaajana Nyytin ryhmächatissa ja keskustelufoorumilla, joissa jutellaan opiskelijan elämän ja arkeen liittyvistä aihepiireistä. Ohjaajan tehtäviin kuuluu muun muassa keskustelun aktivoiminen, uusien näkökulmien esiin nostaminen sekä ylipäänsä vertaistuellisen ja rakentavan keskusteluilmapiirin ylläpitäminen. Ohjaajat saavat perehdytyksen ohjaamiseen. Jos kiinnostuit, niin ota meihin yhteyttä ja jutellaan asiasta lisää.

Vapaaehtoisena Nyyti ry:ssä

Vapaaehtoisuus ei ole työsuhteista työntekoa, eikä siitä makseta palkkaa. Vapaaehtoisena annat omaa aikaasi opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseksi – itsellesi sopivimmilla tavalla. Voit osallistua toimintaan silloin, kuin sinulle itsellesi parhaiten sopii. Toivomme kuitenkin, että sitoudut sovittuun. Jos et pystykään tekemään sovittua vapaaehtoistehtävää, ilmoitathan siitä meille mahdollisimman pian.

Osaan tehtävistä sisältyy lyhyt perehdytys tai suunnittelutapaamisia, osaan taas ei. Jokaiseen vapaa-ehtoistyön tekemiseen sinun on kuitenkin mahdollista saada ohjausta ja tukea Nyytin työntekijöiltä. Vapaaehtoistoimintaamme osallistuminen voi myös olla osa opintoihisi liittyvää harjoitusprojektia tai opinnäytetyötä. Lisätietoa opinnäyteyhteistyöstämme löydät täältä.

Kun osallistut toimintaamme vapaaehtoisena, sitoudut myös noudattamaan Nyytin toiminta-periaatteita ja yhteisiä arvoja. Tutustuthan niihin täältä.

Lisätietoja: suunnittelija Marjo Siltanen, marjo.siltanen@nyyti.fi, 050 449 9360

Opiskelijoiden mielenterveyttä edistävä vapaaehtoistoiminta – kerro ideasi

Voit ehdottaa meille myös jotakin uutta vapaaehtoistoiminnan muotoa tai tapaa alla olevan lomakkeen kautta. Heitä siis toiveesi, ajatuksesi tai ideasi kehiin ja auta meitä kehittämään toimintaamme.

Ideasi voit antaa nimettömästi eikä jätettyjä viestejä julkaista. Jos kuitenkin haluat viestiisi vastauksen, muistathan jättää myös sähköpostiosoitteen. Kiitos ideastasi!