Hyppää sisältöön

Miesten vuoro -vertaiskeskustelutuokiot

KEVÄÄLLÄ 2021 ON MIESTEN VUORO

Kysyimme ja noin tuhat nuorta miestä vastasi: miesten mielenterveyttä heikentävät yksin pärjäämisen kulttuuri ja suoriutumispaineet. Tiedämme, ettti ole helppoa alkaa puhua asioista, joista ei ole tottunut puhumaan. Haluamme kuitenkin yrittää parhaamme, yhdessä. Tartu siis rohkeasti tilaisuuteen murtaa esteet oman elämäsi mielen hyvinvoinnin tieltä!

Tule purkamaan yksin pärjäämisen kulttuuria ja puhumaan avoimesti suorituspaineista miesten kesken Miesten vuoro -vertaiskeskustelutuokioihin. Yksin pärjäämisen ja suorituspaineiden lisäksi voimme jutella myös esimerkiksi yksinäisyydestä, huolesta tulevaisuudesta, stressistä tai itseluottamuksesta ja sen puutteesta. Osallistujat ovat mukana päättämässä seuraavan tapaamisen aiheesta. Ohjaajina toimivat sosionomiksi valmistuva Eetu ja vapaaehtoisemme Sami.

Tapaamme kevään 2021 ajan kolmen viikon välein etäyhteyden kautta Zoomissa. Keskustelu käydään ääneen, mutta voit itse valita pidätkö kameraa päällä vai et. Voit olla mukana kerran, muutaman kerran tai joka kerta. Yhdessä luomme luottamuksellisen ja turvallisen tilan, jossa voimme käydä näitä asioita läpi.

Katso ryhmän ohjaaja Eetun esittely Nyytin Instagramin Miesten vuoro -kohokohdasta.

ROHKEUS ON SITÄ, ETTÄ USKALTAA KOHDATA PELKONSA.

Näin sanoi Samuli Hietala, nuorten asiantuntija Väestöliiton Poikien Puhelimesta, 21.1. striimatussa NyytiTalkissa aiheesta miesten mielenterveys. Virittäydy Miesten vuoro -vertaiskeskustelutuokioihin katsomalla NyytiTalkin tallenne.

Aikataulu

Miesten vuoro -vertaiskeskustelutuokioita on tiistai-iltaisin kello 18–20 seuraavasti:

  • 13.4. klo 18-20, teemana yksinäisyys
  • 4.5. klo 18-20 (seuraavat teemat päätetään yhdessä edellisessä tuokiossa)
  • 25.5. klo 18-20

Ilmoittaudu mukaan

Turvallisen tilan takaamiseksi ja suunnittelun helpottamiseksi vertaiskeskustelutuokioihin täytyy ilmoittautua ennakkoon. Ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin sähköpostiinsa viimeistään edellisenä päivänä.

Ilmoittaudu tällä lomakkeella yhteen tai useampaan vertaiskeskustelutuokioon. Varmistat paikkasi ilmoittautumalla viimeistään tuokiota edeltävänä päivänä kello 12.00 mennessä  Voit ensin ilmoittautua yhteen ja myöhemmin muihinkin tuokioihin, jos osallistuminen vie mennessään. Ilmoittautumalla sitoudut osallistumaan.

Tuokioissa sovellatavat periaatteet

Tuokioissa sovellamme seuraavia turvallisemman tilan periaatteita, joihin ilmoittautumalla sitoudut:

  • Ole kunnioittava – älä kyseenalaista toisten kokemusta ja kunnioita toisten fyysisiä, psyykkisiä ja emotionaalisia rajoja.
  • Älä oleta – ole avoin ja kuuntele.
  • Anna tilaa – huolehdi, että kaikki tulevat keskusteluissa kuulluksi ja pääsevät osalliseksi.
  • Pidä huoli, että sinulla ja muilla on kivaa – jos kaipaat ongelmatilanteisiin apua tai tukea, pyydä sitä ohjaajalta.

Lisätietoja Miesten vuoro -vertaiskeskustelutuokioista:

Eetu Sopanen, eetu.sopanen@nyyti.fi (tuokioiden sisältö ja luonne)
Sofia Lindqvist, sofia.lindqvist@nyyti.fi, p. 050 349 9294 (järjestelyt)