Hyppää sisältöön

VERKOSTOPÄIVÄN WEBINAARI 19.11.2020: Etäopiskelu kuormittaa – Kuinka tukea opiskelijoiden jaksamista verkossa?

Tervetuloa OPHY-verkoston jokasyksyiseen verkostopäivään, joka järjestetään webinaarin muodossa 19.11.2020 klo 9-12!

Etäopiskelu kuormittaa – Kuinka tukea opiskelijoiden jaksamista verkossa?

Syksyn opiskelijahyvinvointiverkoston webinaarissa ollaan etäopiskelun kuormittavuuden äärellä ja etsitään keinoja siihen, kuinka ammattilaisena opiskeluyhteisössä on mahdollista tukea jaksamista verkon välityksellä. Webinaari sopii kaikille, jotka omassa työssään tai vaikkapa luottamustoimessaan ovat tekemisissä opiskelijoiden kanssa tai järjestävät heille toimintaa. Osallistuminen on mielekästä aiheesta kiinnostuneelle opiskelijoita arjessaan kohtaavalle. Webinaari järjestetään zoomin välityksellä ja osallistuminen on maksutonta.

Ilmoittaudu mukaan webinaariin. Ilmoittautuminen vaaditaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Varmistat paikkasi ilmoittautumalla ajoissa. Peruthan vahvistusviestin lopussa olevan linkin kautta, mikäli estyt osallistumasta, niin paikkasi vapautuu.

Webinaarin esitys on ladattavissa etukäteen: 19.11.2020 OPHY-webinaarin esitys

Webinaarin tallenne tulee Nyytin Youtube-kanavalle katsottavaksi 24.11.-8.12.

Vastaathan palautekyselyyn webinaarin jälkeen.

Aikataulu

19.11.2020 klo 9-12 zoomissa

09:00-09:15 Seminaarin avaus ja johdatus aiheeseen – Nyytin toiminnanjohtaja Minna Savolainen

09:15-10:00 Verkko-opiskelu ja oppimisen itsesäätely – Atte Rimppi, hankekoordinaattori, Takaisin opintoihin –hanke (Nyyti ry ja Etelä-Suomen Klubitalot ESKOT ry)

10:00-10:15 Bio- ja kahvi/venyttelytauko

10:15-11:00 Kohtaaminen verkossa: konkreettiset esimerkit ja kuinka ennakkoluulot ja normit vaikuttavat verkkovuorovaikutuksessa? – Laura Mäntylä, Yliopistopappi, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen pappi (HY)

11:00-11:45 Pienryhmätyöskentely: Keskustelua ja konkreettisia esimerkkejä verkkotoiminnasta – Vetäjinä toimii useat tahot.

11:45-12:00 Yhteenveto – Nyytin toiminnanjohtaja Minna Savolainen

Lisää teemasta

Voit virittäytyä seminaarin teemaan lukemalla esimerkiksi:

Etäopiskelun sietämätön paino -blogi

Kannanotto: Korkeakouluopiskelijoiden hyvinvoinnista on huolehdittava koronan keskellä

Oletko toteuttanut toimivan etäkohtaamisen verkossa?

Oletko Sinä toteuttanut toimivan etäkahvitauon, etäjuhlat, etävertaistukiryhmän, etäkeskustelutukea tai muuta verkon kautta toteutettavaa toimintaa? Tai tiedätkö jotain hyviä esimerkkejä?

Ilmianna itsesi, kaverisi tai tuntemasi taho (annu.komulainen@nyyti.fi) osaksi webinaarin pienryhmäosuutta. Ilmiannettu saa yhteydenoton, jossa selitetään tarkemmin mitä häneltä toivotaan.

Pähkinänkuoressa toivotaan, että henkilö esittelee lyhyesti toteutettua verkkopohjaista etätoimintamuotoa, miten sitä on toteutettu, miten opiskelijat ovat ottaneet sen vastaan ja mitä toteuttamisesta on opittu sekä vastaa mahdollisiin kysymyksiin, joita esittely herättää muissa ryhmäläisissä. Tavoitteena on, että pienryhmätyöskentelyn kautta leviäisivät hyvät, toimivat etätuen muodot, olivatpa ne sitten yhteisöllisyyttä ja sosiaalisia tarpeita palvelevia taukohetkiä ja juhlia tai tavoitteellisempia ja enemmän sitoutumista vaativia ryhmiä.

Lisätietoja

Annu Komulainen, annu.komulainen@nyyti.fi