Hyppää sisältöön

Tietoa kampanjasta

Opiskelijoiden mielenterveyspäivän taustaa

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä on valtakunnallinen kampanja, jolla halutaan herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveyden kannalta tärkeistä ja ajankohtaisista teemoista. Samalla nostetaan esiin asioita ja tekoja, joilla mielen hyvinvointia voidaan edistää opiskeluyhteisöissä. Tänä vuonna kampanja toteutetaan poikkeuksellisesti vain sosiaalisessa mediassa.

Kampanjan taustalla on ajatus siitä, että mielenterveys on voimavara ja hyvinvointimme kulmakivi. Siitä kannattaa siis pitää kiinni. Mielen hyvinvointia voi ylläpitää ja lisätä ihan pienilläkin teoilla. Juuri näitä tekoja halutaan tuoda esiin Opiskelijoiden mielenterveyspäivänä sekä muistuttaa siitä, että opiskelijoiden mielellä on väliä. Kampanjalla pyritään myös vähentämään stigmaa mielenterveysongelmien ympärillä.

Kampanja järjestetään vuosittain keväällä. Tänä vuonna päivää vietetään torstaina 23.4. ja sen ympärillä kampanjoidaan 14. – 24.4.2020.

Kampanja on tarkoitettu kaikille korkeakouluissa ja toisella asteella opiskeleville, heidän parissaan toimiville ammattilaisille sekä muille aihepiiristä kiinnostuneille. Kampanja on siis aivan kaikille!

Kampanjalla on vaihtuva teema. Vuoden 2020 teemana on ystävyys. Kampanjassa:
o Jaetaan monipuolista ja kiinnostavaa ystävyysteemaista sisältöä kampanjasivuilla ja sosiaalisessa mediassa, kuten blogitekstejä, tarinoita, tietoartikkeleita ja videoita.
o Kutsutaan kaikki mukaan ideoimaan ja toteuttamaan erilaisia pienimuotoisia tekoja ystävyyden ja yhteisöllisyyden lisäämiseksi omassa tai opiskeluyhteisön arjessa.

Kampanjan taustavoimana toimii Opiskelijahyvinvointiverkosto, jonka koordinoinnista vastaa Nyyti ry.

#Mitätehtäis #opiskelijoidenmielenterveyspäivä