Tietoa kampanjasta


Opiskelijoiden mielenterveyspäivä on valtakunnallinen kampanja, jolla halutaan herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveyden kannalta tärkeistä ja ajankohtaisista teemoista. Samalla nostetaan esiin asioita ja tekoja, joilla mielen hyvinvointia voidaan edistää opiskeluyhteisöissä.

Kampanjan taustalla on ajatus siitä, että mielenterveys on voimavara ja hyvinvointimme kulmakivi. Siitä kannattaa siis pitää huolta. Mielen hyvinvointia voi ylläpitää ja lisätä pienilläkin teoilla. Juuri näitä tekoja halutaan tuoda esiin Opiskelijoiden mielenterveyspäivänä sekä muistuttaa siitä, että opiskelijoiden mielellä on väliä.

Kampanja järjestettiin ensimmäisen kerran viime keväänä, 18.4.2018. Tarkoituksena on tehdä Opiskelijoiden mielenterveyspäivästä jokavuotinen perinne. Seuraavan kerran päivää vietetään torstaina 25.4.2019 ja sen ympärillä kampanjoidaan 15. – 26.4.2019.

Kampanja on tarkoitettu kaikille korkeakouluissa ja toisella asteella opiskeleville, heidän parissaan toimiville ammattilaisille sekä muille aihepiiristä kiinnostuneille.

Kampanjalla on vuosittain vaihtuva teema. Vuoden 2019 teemana on stressi. Kampanjassa:

  • Lisätään tietoisuutta aihepiiristä jakamalla monipuolista tietosisältöä kampanjasivuilla ja sosiaalisessa mediassa (mm.blogitekstit, tarinat, tietoartikkelit, videot)
  • Vaikutetaan ja herätetään keskustelua ottamalla kantaa niin somessa kuin muussakin mediassa (mm. mielipidekirjoitukset, mediajutut, vetoomukset)
  • Haastetaan kaikki mukaan puhumaan opiskelijoiden mielenterveydestä ja toimimaan sen puolesta opiskeluyhteisöissä ympäri Suomen.

Kampanja on osa Opiskelijahyvinvointiverkoston toimintaa. Koordinoinnista vastaa Nyyti ry.

Lisätietoja: asiantuntija (vaikuttaminen) Annu Komulainen, annu.komulainen@nyyti.fi, 050 411 1661

Mielenterveys on voimavara ja hyvinvointimme kulmakivi.