
RPKK Opiskeluhuolto Pop-Uppaa!
21.4.2023
Raahen Porvari- ja Kauppakoulu
Opiskeluhuollon jäsenet, erityisopettajat, opinto-ohjaaja, hyvinvointiohjaaja, kuraattori ja terveydenhoitaja pistävät oppilaitoksen aulaan pop-Up pisteet pystyyn. Pop-Up pisteillä jokaisella on oma teema liittyen opiskelijoiden mielenterveysviikkoon ja jokainen esittelee myös omia ”palveluita” opiskelijoille.
Raahen Porvari- ja Kauppakoulu
Opiskelijoiden mielenterveysviikon Oppimiskahvila
18.4.2023 klo 14.00-15.00
Teams-sovellus
Oppimiskahvilassa keskustelun aiheena on Opiskelijoiden mielenterveysviikon teeman mukaisesti kohtuus. Tule mukaan pohtimaan, miten omia vaatimuksia opiskelussa voisi kohtuullistaa ja miten mahdolliset oppimisen tai mielenterveyden haasteet vaikuttavat omiin vaatimuksiin ja pärjäämiseen.
Tilaisuudessa keskustellaan vapaamuotoisesti osallistujien ja oppimisvaikeuksiin perehtyneen psykologin kanssa.
Ilmoittaudu mukaan 17.4.23 mennessä täältä: https://link.webropolsurveys.com/S/C6D1E192F513F408
Kuntoutussäätiön Oppimisen tuen keskus
Kohtuutta etsimässä -webinaari
19.4. klo 12-15
Oulun yliopisto sali L3, striimataan myös YTHS:n YouTube-kanavalla (@YTHSvideo)
Kohtuutta etsimässä -webinaarissa etsitään keinoja pitää asiat kohtuudessa ja puhutaan siitä, mitä opiskelijat, yhteisöt ja yhteiskunta voivat tehdä, jotta yksilölle ei tule sietämättömiä paineita. Pääpuhujana kuulemme kasvatustieteilijä, filosofi ja tietokirjailija Juha T. Hakalaa, joka pohtii puheenvuorossaan, miksi kohtuus kannattaa ja miksi rimaa olisi hyvä laskea – edes joskus. MIELI ry:n yhteiskuntasuhdepäällikkö Johanna Kujala kertoo Nuorten hyvinvointiohjelmasta. Oulun yliopistolla järjestetyn Maailman onnellisin opiskelija -kurssin koordinaattori Henrietta Karjalainen puhuu kohtuullisuudesta itsensä johtamisen ja työelämävalmiuksien näkökulmasta. Mukana keskustelupaneeleissa myös mm. psykologian opiskelijoita, opintopsykologi ja ohjauspalveluiden suunnittelija.
YTHS
Päikkärit
19.4
Ammattiopisto Samiedu
Muistutamme opiskelijoitamme kohtuudesta. Kannustamme olemaan armollisia ja kohtuullisia itseään kohtaan ja tarjoamme koko keskiviikon ajaksi opiskelijoille mahdollisuuden tulla ottamaan päiväunet tai rentoutumishetken.
Tarjoamme kaikille opiskelijoille maksuttomat kahvit lisäksi.
Ammattiopisto Samiedun opiskelijahuolto
Mitä tehdä, jos kaverin päihteiden käyttö huolestuttaa?
Ma 17.4. klo 16-17
Zoom-webinaari
Tule kuulemaan konkreettisia vinkkejä keskusteluun, jonka avulla kaverisi on mahdollista pohtia omaa päihteiden käyttöään. Kyseessä on webinaarimuotoinen luento, jolle osallistutaan anonyymisti. Voit ottaa halutessasi muistiinpanovälineet mukaan.
Webinaari pidetään Zoomissa, järjestämiskielenä suomi. Webinaariin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.
Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Tampereen yliopiston kanssa.
Linkki Ehytin tapahtumakalenteriin:
https://ehyt.fi/tapahtuma/mita-tehda-jos-kaverin-paihteiden-kaytto-huolestuttaa-2/
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Instalive – Ihmisiltä ihmisille
20.4. klo 18
Kokoonnutaan puoleksi tunniksi Insta Liveen juttelemaan mieltä koskettavista aiheista, omista kokemuksista ja ajatuksista.
Keskustelun pelisäännöt käydään läpi alussa. Kunnioitaan erilaisuutta!
Mielenterveyden Keskusliitto
Pedagon opiskelijoiden mielenterveyspäivän tempaus
19.4. klo 12-15
Jyväskylän yliopiston kampus, Ruusupuisto, RUUD101 Juho
Pedago ry (Jyväskylän luokanopettajaksi opiskelevien ainejärjestö) järjestää mielenterveyspäivän kunniaksi matalan kynnyksen tapahtuman kampusalueellamme. Ideana on, että tapahtumaan voi tulla poikkeamaan vaikka ihan vaan ohimenomatkalla kampuksella liikkuessa.
Järjestämme jonkinnäköistä pientä työpajaa liittyen mielenterveyspäivään. Muuten tapahtuman ideana on vain kohdata opiskelijat ja kysellä, mitä heille kuuluu. <3
Tapahtuma järjestetään yhteistyössä SOOLin (Suomen opettajaksi opiskelevien liitto) kanssa.
Pedago ry
Mielenterveyspäivän tempaus
19.4.2023
TTS Työtehoseura
Teho lounasravintolan aulassa järjestetään pienimuotoiset mielenterveys-messut.
TTS Työtehoseura
”Mielenterveyskriisi – opiskelijaelämän nurja puoli” – tempaus opiskelijoiden mielenterveyden puolesta
19.4. kello 15-16
Säätytalon edessä
Tule tempaisemaan Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) riittävän rahoituksen puolesta opiskelijoiden mielenterveyspäivänä!
Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ja Suomen opiskelijakuntien liitto (SAMOK) järjestävät keskiviikkona 19.4. kello 15-16 Säätytalon läheisyydessä (Snellmaninkatu 9-11, 00170 Helsinki) tempauksen.
Tempauksen aiheena on mielenterveyskriisi, joka luo nurjan puolen opiskelijoiden elämään. Varjopuolta symboloidaksemme puemme haalarit nurin päin päällemme.
“Mielenterveyskriisi – opiskelijaelämän nurja puoli” -tempauksella haluamme muistuttaa vaalien jälkeen säätytalolle suuntaavia päättäjiä Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) riittävän rahoituksen tärkeydestä.
Saavutettavat terveyspalvelut ja YTHS:n riittävä rahoitus ovat koko haalarikansan asia! Pue siis päällesi haalarit nurin päin ja tule tempaisemaan. Voit myös halutessasi askarrella kyltin tai banderollin.
Mitä?
Opiskelijoiden mielenterveyspäivän tempaus YTHS:n riittävän rahoituksen puolesta.
Miksi?
Koska saavutettavat terveyspalvelut ovat koko haalarikansan asia!
Missä ja milloin?
19.4. 15-16 Säätytalolla Snellmaninkatu 9-11, 00170 Helsinki
Mitä muuta?
Muista laittaa haalarit nurin päin päälle!
SYL ja SAMOK
Mielenterveysviikko
Viikko 16
Riveria Nurmeksen kampus
Jokaisena päivänä viikolla 16 on erilaista ohjelmaa, johon opiskelijat voivat osallistua. Esimerkiksi rentoutuspaja, huolinurkka, asiaa hyvinvoinnista ja mielenterveydestä.
Tapahtuman järjestää Riverian opiskeluhuolto yhdessä eri tahojen kanssa mm. ev.lut srk ja etsivä nuorisotyö.
YTHS mielenterveystorit
Karamalmin kampus, Karaportti 2, 02610 Espoo
Hervantakampus, Tampereen yliopisto
LUT-/LAB-kampus, Mukkulankadun kampuksen aulassa
LUT-/LAB-kampus, Yliopistonkatu 34, 53850 Lappeenranta
Microkadun kampus, Microkatu 1, 70210 Kuopio
Alere kampus, Wolffintie 27-31, 65200 Vaasa
Mielenterveystorit järjestetään yhteistyössä korkeakoulujen ja opiskelijajärjestöjen kanssa. Kampukselle kutsutaan paikallisia mielenterveystoimijoita ständeille ja myös YTHS:llä on oma ständi, teemana kohtuullisuus.
YTHS
Kesytä ahdistus kehollisin keinoin -luento opiskelijoille
18.4. klo 14.15-15.00
Teams-alusta
Ilmainen ja kaikille avoin luento, josta saa tietoa ahdistuksen kehollisuudesta sekä konkreettisia keinoja niin lievän kuin voimakkaankin ahdistuksen säätelyyn. Luentoa pitää hankesuunnittelija ja psykologi Anni Hänninen.
Digimieli -hanke/ Helsingin kaupunki
Mielitekoja
18.4. klo 14-16
Zoom
Opiskelija!
❓ Oletko viimeisen kuukauden aikana ollut tilanteessa, jossa tekemistä on niin paljon, ettet tiedä mistä aloittaa tai et jaksa aloittaa lainkaan?
❓ Oletko huomannut vaativasti itseltäsi täydellisyyttä?
❓ Oletko kaivannut apua stressin ja kuormituksen purkamiseen?
❓ Oletko potenut syyllisyyttä koska tiedät, että pitäisi liikkua enemmän mutta aikaa tai jaksamista ei riitä?
Mieli liikkeelle -hanke ja Vastuullisen valmennuksen asiantuntijat kokosivat korkeakouluopiskelijoiden toiveiden pohjalta neljä puolen tunnin työpajaa tukemaan opiskelijoiden mielen hyvinvointia. Voit osallistua kaikkiin neljään osioon tai valita kiinnostavimmat!
Puhu itsellesi niin kuin ystävällesi
Opi toimimaan kaaoksen keskellä
Entä jos ei huvita, ehdi tai jaksa liikkua?
Kehotietoisuus jaksamisen tukena
Tapahtuma on maksuton ja se järjestetään etänä. Tapahtumasta tehdään tallenne.
Lue lisää ja ilmoittaudu: bit.ly/mielitekoja
Mieli liikkeelle -hanke ja Vastuullinen valmennus
Opiskelijoiden Mielenterveysviikko
ma 17.4. – pe 21.4.
Turun ammattikorkeakoulun kaikki kampukset
Opiskelijakunta TUO järjestää viikon verran ohjelmaa kaikilla Turun ammattikorkeakoulun kampuksilla opiskelijoille. Opiskelijakunta vierailee viikon jokaisena päivänä eri kampuksella sätndeilemässä yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa – teemana opiskelijoiden mielenterveys ja sen edistäminen.
Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta TUO
Opiskelijoiden mielenterveyspäivä
19.4.2023
KAMK
Opiskelijamielenterveyspäivän ohjelma KAMKilla:
Klo 9.00 – 11.00 Teija Ravelin pitää Mindfulness hetkiä Tieto 1 -rakennuksessa Vitalin aulassa. Mukaan harjoitukseen pääsee milloin vain! Yksi harjoitus kestää 5 minuuttia. Mindfulness-harjoitusten avulla voit päästää irti esimerkiksi laukkaavista ajatuksista, päästä kiinni tähän hetkeen ja vahvistaa mielen ja kehon yhteyttä
Klo 12.00 – 15.00 YTHS järjestää Kohtuutta etsimässä -webinaarin, jossa etsitään keinoja pitää asiat kohtuudessa ja puhutaan siitä, mitä opiskelijat, yhteisöt ja yhteiskunta voivat tehdä, jotta yksilölle ei tulisi sietämättömiä paineita. Tervetuloa katsomaan etänä YTHS YouTube-kanavalle!
Kaffé Tauosta löytyy v*tutusboksi ja tsemppilausepyykkinaru, jonne opiskelijat voivat koko päivän ajan tulla purkamaan omia tuntemuksiaan anonyymisti.
KAMO
Wappumankeli
22.4.2023, koko päivän
Tampere – Espoo
Hervannan rakentavin kilta TARAKI ja Otaniemen ”reidet hapoilla jo vuodesta 2002” pyöräilyseura Bikepoli yhdistivät voimansa ja suunnittelimme räväkän ulkopyöräilykauden aloituksen, wapun kampitanssit, eli WAPPUMANKELI!
Liikunta on tärkeä osa mielen hyvinvointia ja haluamme tuoda erilaisen wapputapahtuman avulla hengähdystauon kaikkeen muuhun.
Tämä ei jätä ketään osallistujaa kylmäksi ja hapotus on taattu, kun lähdemme lauantaina 22.4. klo 6:00 pyöräilemään Hervannasta kohti Otaniemeä. Perillä päivän kruunaavat sauna, ruoka ja kylmät virvokkeet!
Matkaa kertyy noin 205 km, joten varaudu pistämään kroppasi likoon. Porukka jaetaan kahteen nopeusryhmään: noin 21-23km/h ja 25+km/h. Molemmat pitävät taukoja noin 50 km välein, tarvittaessa hivenen useammin.
Lisätietoja: https://www.taraki.fi/2023/03/14/wappumankeli-wappu-spin/
Tampereen Rakentajakilta ry ja Bikepoli
Kiltishengailu
19.4
Terveystieteiden kiltahuone, Kontinkankaan Kampus, Oulun yliopisto
Haluamme järjestää opiskelijoillemme matalan kynnyksen kiltahuonehengailun kyseisenä päivänä. Se ei vaadi osallistujilta mitään ilmoittautumisia, paikalla saa tulla jos vain haluaa ja jaksaa. Kilta huoneelle voi tulla kaikki terveystieteiden opiskelijat ompelemaan haalarimerkkejä, pelaamaan lautapelejä, vaihtamaan kuulumisia tai vaan hengailemaan. Tarjolla on kahvia ja pientä naposteltavaa, sekä halutessaan mukana voi tuoda “nyyttäri” meiningillä jotain pientä. Tarkoituksena on hengailla yhdessä ja kaikki ovat tervetulleita. Haluamme järjestää matalan kynnyksen ”tapahtuman”, jotta sinne on helpompi tulla.
Terveystieteiden kilta ry
Etelä-Karjalan MIELI kampuksella
19.4. klo 10-16
Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja LAB-ammattikorkeakoulu
Tule moikkaamaan meitä ständille LUTin ja LABin auloihin klo 10-14. Kuuntele myös meidän ohjelmamme Norpparadiosta klo 14-16.
MIELI Etelä-Karjalan mielenterveys ry
Kuulunko joukkoon? – webinaari yksinäisyyden kokemuksesta (FI)
17.4.2023, klo 14.00–15.00
Zoom
Jokainen ihminen kokee yksinäisyyttä jossakin kohtaa elämässä. Voisiko yksinäisyys olla jotain, mihin voi itse vaikuttaa? Miten voi huolehtia itsestä paremmin? Miten voi olla sosiaalisissa suhteissa tyytyväisempi? Webinaarissa aihetta käsitellään konkreettisten harjoitteiden avulla, mutta niihin osallistuminen on vapaaehtoista. Samalla kuulet minkälaisia apua voit saada yksinäisyyteen liittyen. Tervetuloa!
Lisätiedot Sanna.siirila@helsinki.fi ja elisa.stenberg@helsinki.fi
Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua. Liity suomenkieliseen tapahtumaan Zoom-linkillä, https://helsinki.zoom.us/j/69208388267
Helsingin yliopiston opinto-ohjaajat
Tukea kieli- ja viestintäjännitykseen -paneelikeskustelu (FI)
19.4.2023, klo 16.15-17.45
Zoom
Tervetuloa Helsingin yliopiston kielikeskuksen järjestämään tilaisuuteen kuuntelemaan asiantuntijoiden esityksiä kielitietoisuudesta ja kieli- ja viestintäjännityksestä. Mukana on myös keskustelupaneeli, jossa kanssaopiskelijat, opintopsykologi ja kielikeskusopettajat keskustelevat aiheesta.
Ilmoittaudu mukaan tällä lomakkeella tiistaihin 18.4.2023 mennessä https://forms.office.com/e/B8KD5FZnWf. Samalla voit esittää myös kysymyksiä etukäteen. Ilmoittautuneille lähetetään ennen tapahtumaa Zoom-linkki, illan ohjelma ja käytännön ohjeistusta osallistumisesta.
Helsingin yliopiston kielikeskus
Mielen hyvinvointia
19.4. ja 20.4.
Ammattiopisto Luovi, Käsämä ja Joensuu
Viikon aikana eri toimijat järjestää pientä toimintaa mielen hyvinvointi-teeman ympärillä esim. metsämieli-ohjaajien järjestämää toimintaa metsässä, opiskeluhyvinvoinnin toimijoiden järjestämiä kohtaamispisteitä, kädentaitoa ym.
Ammattiopisto Luovi ja SiunSote
Rakkauden Wappuradio: Avautumisyö
19.4. 23:59 – 20.4. 07:00
wappuradio.fi, Pirkanmaan alueella FM: 101,6
Rakkauden Wappuradion ohjelmassa avautumisyö kolme järjestöaktiivia pureutuu mielenterveyden polttaviin kysymyksiin omakohtaisten kokemusten kautta. Yön aikana pohditaan, miksi ongelmat ovat nykyään niin yleisiä ja mikä oikeastaan on pielessä nuorten hyvinvoinnissa. Aihetta pohditaan osittain Nyytin mielenterveyspäivän (19.4.) teeman mukaisesti myös suorittamisen kulttuurin vaikutuksien näkökulmasta.
Ovatko nuoret vain laiskoja? Oliko ennen kaikki paremmin? Miten hyväksyä omien voimavarojen riittämättömyys?
Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan (varmasti oikeita vastauksia löytämättä) yön aikana sen lisäksi, että toimittajat kertovat omia kokemuksiaan ongelmien huomaamisesta, avun hakemisesta ja toimineista käytännöistä.
Muistathan, että käsiteltävät aiheet voivat olla raskaita ja kuuntelet vain oman hyvinvointisi rajoissa!
Rakkauden Wappuradio / ohjelman tekijät
Miten elää kohtuudella?
19.4.2023 klo 10-12 sekä koko viikon aihe pyörii koululla
Valkeakosken Ammattioppilaitos
Infoaulassa erilaisia toimintapisteitä, joissa herätellään nuoria asian äärellä: 1) miten käytän vuorokauden tunteja itse vs. tavoite on 8h unta, 8h vapaa-aikaa ja 8h työtä=opiskelua 2) huolehdin kohtuudella ravinnosta, jossa sokeripalaesimerkkejä nuorten käyttämistä tuotteista ja herätteitä terveellisestä, monipuolisesta yms ravitsemuksesta 3) Martat ja Takuusäätiön tehtävä, jossa kolme kohtaa mihin laitetaan erilaisia kuvakortteja ”välttämätön, mitä ilman et voi elää”, ”tarpeellinen, mitä ilman on hankala elää” ja kolmas ”turha, mitä ilman voit elää” 4) ilmoitustauluun tapahtuman logolla olevia postereita elämäni kohtuus-asioista.
Lisäksi aulassa on kuraattorin koira ”kaverikoirana” ja julistamme valmiiksi käyttöön syksyllä aloittamamme ”aina on toivoa”-torkkupeiton (nuoret olleet mukana kutomassa neliöitä peittoon, joka kasattu torkkupeitoksi). Peittoa tarkoitus käyttää rauhoittavana elementtinä tarvittaessa mukaan otettavaksi esim. nuorelle neuvotteluihin, vastaanotoilla mielen rauhoittamiseksi yms. Teemme myös lisää torkkupeittoja kevään aikana.
Aulassa ja aloilla kampanja-julisteita viikosta ja koulun infoalustoilla markkinointia.
Valkeakosken ammattiopiston Opiskeluhuollosta koulun etsivä, kuraattorit ja terveydenhoitajat
Ask Me Anything- tilaisuus
19.4.2023 kloo 19.00-21.00
Jodel sovellus
Tsemppari järjestää Jodelissa Ask Me Anything- tilaisuuden ke 19.4. ko 19-21. Teemana Opiskelijoiden mielenterveyspäivä. Tilaisuudessa voi kysyä esim. Anonyymisti mielenterveydestä, arjenhallinnasta, jaksamisesta tai muusta mielen hyvinvointiin liittyvästä.
Tsemppari
Kuulunko joukkoon? -webinaari yksinäisyyden kokemuksesta
17.4.2024 klo 14
https://helsinki.zoom.us/j/69208388267#success
Jokainen ihminen kokee yksinäisyyttä jossakin kohtaa elämässä. Voisiko yksinäisyys olla jotain, mihin voi itse vaikuttaa? Miten voi huolehtia itsestä paremmin? Miten voi olla sosiaalisissa suhteissa tyytyväisempi? Webinaarissa aihetta käsitellään konkreettisten harjoitteiden avulla, mutta niihin osallistuminen on vapaaehtoista. Samalla kuulet minkälaisia apua voit saada yksinäisyyteen liittyen. Tervetuloa!
Helsingin yliopiston opinto-ohjaajat. Mukana Helsinki Mission yksinäisyystyön asiantuntija Tulli Albegoglu.
Opinnot kuin loputon pitäisi
Huhtikuussa ja myöhemmin milloin vaan
Verkko
Tuntuuko, että opinnot vaan jumittavat? Tuntuvat mahdottomalta möhkäleeltä, josta ei saa otetta? Pitäisi, pitäisi, pitäisi. Mutta mikään ei etene. Kuin tahmeassa liisterissä istuisi. Mikään ei nappaa, ja motivaatio on kateissa? Vaikea jaksaa opintostressiä, kun myös mielenterveysongelmat ovat osa arkea?
Opinnot kuin loputon pitäisi on maksuton verkkokurssi itseopiskeluun. Voit käydä sitä ihan omaan tahtiisi, missä vaan, milloin vaan. Tarjolla on tukea jaksamiseen ja opiskeluun.
Jaksot:
Hiipuvatko voimat?
Stressin uumenissa
Ihan jumissa
Mikä riittäisi? Hellitä hieman, jooko!
Unohditko unelmat?
Kun ilmoittaudut mukaan, saat sähköpostiisi kurssitunnukset, joilla pääset mukaan.
Ilmoittaudu täällä: http://bit.ly/3o1sWwb
Mielenterveyden keskusliitto
Opiskelijoiden mielenterveyspäivänä ständeillään Metropoliassa
19.4. klo 11-14
Metropolian 4 eri kampusta
Henkilökunta, opiskelijayhdistykset, järjestötoimijat ja YTHS kokoontuvat kaikilla neljällä Metropolian kampuksella ständeilemään opiskelijoiden mielenterveyspäivänä 19.4. klo 11-14. Tervetuloa pistäytymään pisteillä, tutustumaan kampustoimijoihin, osallistumaan aktiviteetteihin ja keskustelemaan kohtuullisuudesta.
Metropolia ammattikorkeakoulu, opiskelijayhdistykset, verkostotoimijat
Rentoutus ja päiväunihetkiä Metropolia ammattikorkeakoulussa
18.-19.4.
Metropolian Arabian, Karamalmin ja Myllypuron kampukset
Myllypuron kampuksella pysähtyminen itsen äärelle 18.4., Aistihuone, klo 14-14.15. Pieni rentoutushetki, jossa tehdään lempeitä hengitys- ja kehollisia harjoituksia yhdessä.
Tule Arabian kampusten joogastudioon 19.4. kuuntelemaan luonnon ääniä ja ottamaan kohtuullisen hyvät päiväunet. Tilassa makuualustoja, tyynyjä ja vilttejä. Paikka: Arabian kampuksen joogatila – kampusloungen vieressä . klo 11-14
Karamalmissa järjestetään 19.4. ”Rentoudu kohtuudella” -rasti ja ”Mietiskele yksin” -rastit oppilaitospappi Jyrin johdolla. Tule rentoutumaan. Klo 11-14
Metropolia Ammattikorkeakoulu
Airi’s esiintyy, laulaja-kitaristi Joni Hartikaisen ja kitaristi Tuomas Hokkasen duokokoonpanolla
19.4. klo 12.00
Metropolia, Arabian kampus, Monttu-stage
Airi’s on vuonna 2019 perustettu viisihenkinen indie rock -bändi Espoosta, jonka musiikki käsittelee ahdistuneisuutta, onnellisuutta ja rakastumista erilaisista näkökulmista.
Bändi on julkaissut seitsemän singleä ja yhden EP:n. Ensimmäinen kokopitkä albumi, kriitikoilta ja yleisöltä kehuja kerännyt ”Kind Little One”, julkaistiin elokuussa 2022.
Airi’s järjesti omakustanteisesti hyväntekeväisyyskonsertin Espoon Kannusalissa joulukuussa 2022 Suomen mielenterveystyölle, jossa yhtye keräsi MIELI ry:lle 1500€ konsertin lipputuloilla.
Monttu Stagella Airi’s nähdään laulaja-kitaristi Joni Hartikaisen ja kitaristi Tuomas Hokkasen duokokoonpanolla.
Metropolia Ammattikorkeakoulu
”Miksi meitä ahdistaa?” -luento, Mirja Sinkkonen, Metropolia Ammattikorkeakoulu
19.4. klo 10.15-11.30
Metropolia Ammattikorkeakoulu, luentosali MPA5019 ja Teams-verkkototeutus
Tule kuuntelemaan psykoterapeutti Mirja Sinkkosen luento ahdistuksesta ja sen hoitokeinoista. Luento rakentuu 30 min. alustuksesta ja 45 min. kysymys ja vastaus-tuokiosta.
Metropolia Ammattikorkeakoulu
Metropolia Ammattikorkeakoulu Flower Crown Workshop at the Showroom
19.4. at 11 am to 14 pm
Showroom MPC1001, Myllypuro campus
The beautiful and colourful flowers promote positive emotions as well as improve wellbeing. With the flower crowns we want to highlight the importance of taking care of your head and mental health. If you want to post a picture of your flower crown to raise awareness about student mental health problems feel free to use the hashtag #FlowersForMentalHealth.. The Flower Crown Workshop is organised by CRASH 2022 Master’s Degree students together with Metropolia Student Well-being Services.
CRASH 2022 Master’s Degree students together with Metropolia Student Well-being Services
Breaking the stigma of mental illness – workshop provided by SAMHA ry, Metropolia University of Applied Sciences
Friday 21.4. at 10-11.30am
Metropolia University, Myyrmäki campus, MMC223
Breaking the stigma of mental illness – workshop provided by SAMHA ry to all Metropolia students. In this workshop Tariq Omar from SAMHA ry will share insights on mental illnesses. The focus will be on culturally sensitive discussion and increasing understanding about psychiatric disorders and substance abuse. You are more than welcome to just come, listen and learn, or to share thoughts about how mental health is approached in your culture and country of origin.
SAMHA ry and Metropolia University of Applied sciences
Opiskelijoiden mielenterveyspäivä
19.-20.4.2023
Luovi Liperi
Opiskelijoille Metsämieli- kävelyjä koulupäivän aikana ohjaajien vetäminä ja oppilaitoksen kuraattorin, psykologin ja terveydenhoitajan tapaaminen 5 tapaa mielenhyvinvointiin teeman esittelyä.
Siunsoten työntekijät ja Luovin työntekijät
Rento huone
19.4 klo 11-12:30
JAMKin lounge
Lounge varattu, tuodaan täyteen patjoja johon saa tulla makoilemaan tai vaikka nukkumaan hetkeksi. Pieni kynnys osallistua ja tuodaan esiin, että myös kohtuus opiskelussa on tärkeää ja kesken koulupäivänkin on hyvä rentoutua.
Konkurssi ry
Opiskelijoiden olkkari ja Mitä sinä jaksat? -lounastaukotapahtuma
Olkkari vko 16 ma-pe ja Mitä sinä jaksat? -tapahtuma 19.4.
Koulutuskuntayhtymä OSAO, Muhoksen yksikkö
Opiskeljoiden olkkari: opiskeljoiden ja henkilökunnan yhteinen paussipaikka auki koko viikon. Tilassa voi pelailla tai vain oleilla. Taustalla soi musiikkia kohtuullisella voimakkuudella ettei keskustelu häiriinny, mutta ei kuitenkaan ole täysin hiljaista.
Mitä sinä jaksat? -tapahtumassa tavataan opiskelijoita kohtuus teemalla lounasravintolan aulatilassa. Paikalla kuraattori, terveydenhoitaja, kasvattajaohjaaja, ammatillinen erityisopettaja.
Yhteistyössä OSAO ja Pohde.
Lyben mielenterveyspäivä
18.4.2023
Mediakeskus Lybecker/Raahe
Opiskelijapalvelut ja tutorit tarjoilevat eksoottisia hedelmiä kahvitauolla ja pohtivat kohtuullisuutta elämässä opiskelijoiden kanssa post it- lappuseinän muodossa. Lisäksi entinen ja nykyinen opiskelija pitävät puheenvuoron elämänrytmin löytymisestä ja sen myötä opiskelun sujumisesta.
Koulutuskeskus Brahe/Mediakeskus Lybecker/opiskelijapalvelut
Aulamiitti Tsykin lukiolla
19.4.2023
Turun Suomalaisen yhteiskoulun lukio
Turun ammatti-instituutin lähihoitajaopiskelijat päihdetyön- ja mielenterveyden osaamisalalta järjestävät yhdessä Tsykin lukion yhteisöpedagogin kanssa jokaviikkoiseen Aulamiittiin teemaviikon mukaista osallistavaa ja toiminnallista ohjelmaa lukion opiskelijoille koko ruokavälitunnin ajaksi.
yhteisöpedagogi Annika Ollila