Kampanjan tapahtumat


Tälle sivulle kokoamme tietoja kampanjan aikana eri puolilla Suomea järjestettävistä tapahtumista. Voit ilmoittaa oman tapahtumasi täältä. 

Hyvän mielen seinä (Pori)

Ajankohta: 10.4-20.4.18 Paikka:  Toiminta järjestetään Diakonia ammattikorkeakoulun kampuksellamme, kaikkien opiskelijoiden saavutettavissa taukotilassamme.

Jaostomme (O´Diako) on kiinnittänyt taukotilan seinälle ison paperin. Vierellä on kyniä ja post it -lappuja. Opiskelijoita ja henkilökuntaa kannustetaan kiinnittämään lappuja paperille. Post iteille on kirjoitettu mielenterveyttä tukevia sanoja, lauseita, asioita. Ohjaamme opiskelijat pysähtymään ajattelemaan mielenterveyttä ja sen edistämistä hetkeksi opiskelujen ohella. Mikä tuottaa mielihyvää opintokiireiden ohella?

Miten sinä ilahduttaisit ystävääsi? (Oulu)

Ajankohdat: ti 17.4. klo 11-13,  ke 18.4. klo 11-13 ja  to 19.4. klo 11-13.  Paikka: Oulun ammattikorkeakoulussa, kolmella eri kampuksella

Pidämme Oamkin kolmella kampuksella ständejä eri päivinä, jossa kyselemme ihmisiltä kuinka he ilahduttaisivat ystäväänsä. Keräämme vastaukset lapuille, ja vastanneiden kesken arvomme lahjakortin Pannukakkutaloon. Lopussa keräämme kaikki lapulla olevat vastaukset yhteen ja otamme niistä koontikuvan, jossa näkyy kaikkien vastaukset – “näin monella eri tavalla voimme ilahduttaa toisiamme”!

Myötätuntopysäkki Terkkapysäkillä (Oulu)

Ajankohdat: ti 17.4.2018 klo 9-10 yksikön rakennustyömaalla ja klo 11.15-12.15 yksikön pääaulassa Paikka: Oulun seudun ammattiopisto OSAO, Kaukovainion yksikkö, tekniikka

Tiistaina 17.4. pidämme yksikömme joka tiistaisella Terkkapysäkillä Myötätuntopysäkkiä. Terkkapysäkillä normaaliin tapaan häkämittausta ja leikkimielinen Kaketsun vahvin -kisa.

Lisäksi opiskelijoiden mielenterveyspäivän johdosta teemme Myötätuntopysäkillä Myötätuntopuun. Opiskelijat ja henkilökunta saavat kirjoittaa puun lehtiin, mitä myötätunto heille merkitsee. Lisäksi jokaiselle Myötätuntopysäkillä kävijälle annetaan sydän-makeinen.

Torjutaan yhdessä yksinäisyyttä, tule värittämään reitti ulos yksinäisyydestä! (Jyväskylä)

Ajankohta: 17.4.2018 klo 17.00–20.00 Paikka: Kortepohjan kohtaamispaikka Rentukka, Taitoniekantie 9, Jyväskylä Lisätietoja

YTHS:n ja korkeakoululiikunnan järjestämä pop-up Jyväskylän yliopiston opiskelijoille Rentukan aulassa.  Kuntosalilla avoimet ovet. Torjutaan yhdessä yksinäisyyttä liikkumalla ja taiteilemalla.

Hyvinvointia myötätunnon teemalla (Hyrian toimipisteissä)

Ajankohdat:  Tiistai 17.4.2018 & keskiviikko 18.4.2018 Paikat: Hyria Sakonkatu ja Käräjäkatu

Hyria tarjoaa opiskelijoille ja henkilökunnalle hyvänmielen puuron keskiviikkona eri toimipisteissä. Tämän lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua tiistaina/keskiviikkona rentoutushetkeen, some-haasteeseen, myötätunnosta hyvinvointia-haasteeseen sekä saada piristystä päivään kehukorteista. Teemaviikon kunniaksi myös opiskelijakunta yllättää haasteeseen osallistuneita.

Aineistonäyttely kirjastossa (Joensuu)

Ajankohta: 11.-20.4.2018  Paikka: Karelia-ammattikorkeakoulun kirjastossa, Tikkarinne 9 E, 80200 Joensuu

Karelia-amk:n kirjaston yläkerrassa on mielenterveyden edistämiseen & mielenterveyteen liittyvien aineistojen näyttely. Aineistot ovat lainattavissa Karelia-amk:n kirjastotietokantaan liitetyllä kirjastokortilla.

Kirjanäyttely (Tampere)

Ajankohta: 17. – 24.4.2018 Paikka: Tampereen yliopiston Arvo-kirjastossa, Kaupin kampuksella

Arvo-kirjastossa on pieni kirjakokoelma nimeltään Vita. Vitasta löytyy mm. kaunokirjallisuutta, tietokirjoja ja elämäkertoja terveydestä, elämästä ja ihmisenä olemisesta. Olemme nostaneet kokoelmasta esille mielenterveysteemaan liittyvää kirjallisuutta. Kirjoja voi lainata.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä Lohjalla

Ajankohta: ke 18.4 klo 15.00-19.00  Paikka: Laurea Lohjan yrityslabran tiloissa

Päiväämme sisältyy puheita, venyttelyä,hengitystekniikoita, apukoira, ohjattu yhteinen keskustelu myötätunnosta, pelejä, postikorttipaja (jossa kirjoitetaan itselleen kortti, jonka saa avata vuoden päästä), kahvia ja syömistä sekä yleistä yhdessä oloa ja jutustelua! Lisätietoja 

Opiskelijakahvit Helsingin Klubitalolla

Ajankohta: ke 18.4 klo 13->  Paikka: Helsingin klubitalo

Klubitalon työ- ja opintoyksikön jäsenet kutsuvat Klubitalon opiskelevat jäsenet kahville.  Ohjelmassa kahvittelun lisäksi vertaistuellista keskustelua.

Alpakoita Alvarille! (Otaniemi, Espoo)

Ajankohta: ke 18.4. klo 11.30-15.00 Paikka: Aalto-yliopiston Espoon kampuksella Otaniemessä (Alvarin aukio), kaikille Aalto-yhteisön jäsenille

Tuomme alpakoita herättämään huomiota opiskelijoiden mielenterveyttä kohtaan aivan Aalto-yliopiston kampuksen sydämeen. Paikalla myös Aallon opintopsykologeja ja AYY:n hyvinvointitoimijoita kertomassa hyvinvoinnista ja myötätunnosta.  “Vappukevät voi olla kova ja kylmä, mutta alpakan turkki on pehmeä ja lämmin.”

Lukiolaisten voimakaffeet (Hämeenkyrö)

Ajankohta: ke 18.4. ruokavälkällä n. klo 11-12  Paikka: Hämeenkyrössä F.E. Sillanpään lukio

Taukotuvassa tarjolla kaffeeta, karkkia ja myötätuntoa. ”Jaettu huoli puolittuu, jaettu ilo tuplaantuu” -ajatuksella.

Mielenhyvinvointipäivä Vantaalla

Ajankohta: ke 18.4 klo 10 alkaen  Paikka: Vantaan ammattiopisto Varia /Aviapoliksen toimipiste, liikenteen alan opiskelijoille

Pääaulassa ständi, jossa myötätuntoon liittyviä “gaseja”. Ständillä myös kahvi- ja donitsitarjoilua. Ideana on, että kahville ja donitsille tullaan yhdessä kaverin kanssa eli kutsutaan kaveri kahville.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä Metropolia Ammattikorkeakoulussa

Ajankohta:  ke 18.4. 9-15  Paikka: Toiminta järjestetään kuudella eri kampuksella Metropoliassa

Päivään sisältyy keskustelua, kohtaamisia ja toiminnallisia harjoituksia hyvinvoinnin ja myötätunnon äärellä, juttupöytä opiskelijaruokaloissa, avoimet ovet opiskeluhyvinvoinnin uudistuneisiin tiloihin, hyvän mielen piknik sekä yhdessä oloa ja tutustumista!

Mielenterveyspäivä Taideyliopistossa

Ajankohta: ke 18.4. klo 11-13  Paikka: Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, Nervanderinkadun toimipisteessä Taideyliopiston opiskelijoille

11.00-12.00 Työkaluja arkeen – workshop (kuinka pärjätä taiteilijana ja taideopiskelijana jokapäiväisessa arjessa omien ajatusten kanssa), Taideyliopiston opintopsykologi

12.00-12.15 keskustelua, kehukorttien jakamista

12.15-13.00 Hengitys- ja rentoutusharjoituksia, pilatesohjaaja

Näsinkulman Klubitalon avoimet ovet

Ajankohta: ke 18.4.2018 klo 13-18 Paikka: Kiulukatu 13 C, Tampere

Kaikille Klubitalotoiminnasta kiinnostuneille avoimet ovet! Sopimusvuori ry: n Näsinkulman Klubitalo on Suomen vanhin Klubitalo. Mielenterveyskuntoutujien jäsenyhteisö vahvistaa osallisuutta, vähentää yksinäisyyttä ja tarjoaa mahdollisuuden työpainotteiseen päivään. www.sopimusvuori.fi

Mielenterveyspäivän luontoretki (Jyväskylä)

Ajankohta: ke 18.4.2018 klo 16.15-19.15 Paikka: lähtö Liikunnan edestä  lisätietoja tapahtumasta

Pyöräilyä ja patikointia Jyväskylän lähimaastoon yhdessä Korkeakoululiikunnan ja JYYn kanssa! Jyväskylän yliopiston ja ammattikorkeakoulun opiskelijoille.

Tervetuloa mukaan luontoretkelle, joka suuntautuu tänä keväänä Haukanniemen luontopolulle. Lähdemme yhdessä Liikunnan edestä, pyöräilemme Haukanniemen lähteelle ja sieltä luontopolun alkupisteeseen. Kierrämme lyhyen luontopolun ja pysähdymme eväs- ja hengailutauolle Haukanniemen nuotiopaikalle. Otathan omia eväitä mukaan. JYY tarjoaa notskipuut ja pientä purtavaa/lämmintä juotavaa.

Kaverihieronta (Jyväskylä)

Ajankohta: ke 18.4. klo 9.00-11.00  Paikka: YTHS, Puistokatu 4, 3. kerroksen fysioterapiatila Lisätietoja

Yliopisto-opiskelijoille kurssi, jossa saat vinkkejä kaverisi hierontaan itse siinä väsymättä. Kurssilla opetellaan kaikki klassisen hieronnan otteet ja hierontakohteina ovat selkä, niska-hartiaseutu, kasvot ja pää.

Hyggeilyhetki Akselissa (Jyväskylä)

Ajankohta: ke 18.4.2018 klo 9-11 Paikka: TKI Akseli, Humanistinen ammattikorkeakoulu (Kympinkatu 3, Jyväskylä)

Tämän vuoden Opiskelijoiden Mielenterveyspäivän kunniaksi Jyväskylän TKI Akselissa järjestetään ”hyggeilyhetki” Hetki on tarkoitettu kaikille Humakin opiskelijoille, ja myös henkilökuntaa kannustetaan osallistumaan!

9.00-9.10 Voimauttava harjoitus

9.10-11.00 Keskustelua, kahvittelua ja vapaata hengailua.

Opettajat ovat antaneet siunauksen tilaisuudelle, joten alun harjoitukseen voi osallistua ilman että myöhästyy miltään tunnilta. Tarjolla kahvin/teen lisäksi raakakakkua ja marjoja. Villasukkiin ja pyjamahousuihin kannustetaan! Yhdessä ei olla yksin, nähdään Akselissa!

Neurosonic Finland mukana edistämässä opiskelijoiden hyvinvointia (Helsinki)

Ajankohta: ke 18.4. klo 9.00-15.00 Paikka: Metropolia AMK, Vanha Viertotie 23, Helsinki

Neurosonic Finland haluaa olla mukana edistämässä opiskelijoiden hyvinvointia. Tarjoamme päivän aikana Neurosonic rentoutushetkiä opiskelijoille Vanhan Viertotien toimipisteen pääaulassa. Oman käyttökokemuksen avulla menetelmän vaikuttavuuden ymmärtää parhaiten, joten tervetuloa rentoutumaan!

Pidetään yhdessä huolta opiskelijoiden hyvinvoinnista! (Porvoo)

Ajankohta: ke 18.4. koko päivän Paikka: Porvoo, Linnankosken lukio

Oppilaitoksen opettajat on haastettu mukaan opiskelijahyvinvoinnin edistämiseen siten, että jokainen opettaja käyttää jokaisen oppitunnin aikana kaksi minuuttia siihen, että pidetään taukojumppa tai jaetaan kehukortteja ym. Jokainen opettaja saa vapaasti valita haluamansa aktiviteetin, mutta sen tulee olla hyvinvointia ja hyvää mieltä edistävä matalan kynnyksen juttu. Opiskelijoille tiedotetaan asiasta ja myös heidät haastetaan huomioimaan ja lisäämään hyvän mielen tekoja päivän aikana 🙂

Pop up -tempaus kampuksella: Tsemppari ja mielen hyvinvointi tutuiksi (Turku)

Ajankohta: ke 18.4. klo 10:30-13:00 Paikka:  Turun AMK:n kampuksella (ICT-talo, Turku)

AMK-opiskelijoiden projektiryhmä pystyttää kampukselle pisteen, jossa he kertovat muille opiskelijoille Tsempparin toiminnasta ja ryhmistä. Pisteillä on “sisäänheittäjänä” hernepussinheitto-kilpailu, josta voi voittaa palkinnoksi tikkarin. Hernepussia heitetään ämpäreihin ja ämpäreiden pohjalla on lauseita, jotka kohottavat itsemyötätuntoa. Pisteillä on myös kulho, jossa on erilaisia itsemyötätuntoon ja mielen hyvinvointiin liittyviä lauseita ja vinkkejä. Kulhossa on myös yksi lahjakortti.

Teemailta: Myötätunnosta hyvinvointia (Turku)

Ajankohta: ke 18.4. klo 16:00-19:00 Paikka: Tsempparin kohtaamispaikassa T-Talolla (Vanha Hämeentie 29)

Kaksi Tsempparin työntekijää järjestää kohtaamispaikkaillan myötätuntoteemalla. Aihealuetta käsitellään keskustellen, yhdessä pohdiskellen ja käytännön harjoitusten/tehtävien kautta. Ilta alkaa mindfulnessilla, jossa sivutaan samaa teemaa.

TIPSIT (Lahti)

Ajankohta: ke 18.4. klo 10.30-14 Paikka: Lahden Ammattikorkeakoulun opiskelijoille Fellmannialla

Pidämme tarinatuokion aamun avauksena, klo 10.30 ja luemme tarinan Unelmasta kaiuttimien kautta kaikille talossa oleville.

Kehu-kahvittelu (Kuusamo)

Ajankohta: ke 18.4 klo 16-18 (mahdollisesti pidempään iltaan) Paikka: NoSe-tuvalla (NoSe ry), Ouluntaival 2/Kuusamo

NoSella järjestetään kahvittelua klo 16 alkaen ja jokainen tulija saa nostaa itselleen kehun kulhosta ja otamme käyttöön myös kehukortit. Jokainen ansaitsee kehuja, kun niitä harvoin tulee muille annettua tai itse saatua.

Taidetta myötätunnosta (Oulu) 

Ajankohta: ke 18.4. klo 17 Paikka: Oulun yliopisto, ravintola Napa

Toteutetaan taidetapaamisessa taidetta teemalla myötätunto ja itsemyötätunto.

Järjestäjänä Tapiiri ry, joka on kaikille avoin taidepiiri, joka keskittyy yhdistämään taiteista kiinnostuneita ihmisiä jokaviikkoisissa tapaamisissamme, sekä erilaisissa excursioissa, näyttelyissä ja hengailuilloissa.

Myötätuntotempaus (Jyväskylä)

Ajankohta: ke 18.4.2018 klo 15-16   Paikka: Suvimäen klubitalolla, klubitalon opiskeleville jäsenille

Kannustusta ja hyvää mieltä kehukulhon lauseiden avulla. Kannustuslauseet koottu yhdessä viime viikkojen aikana. Lisäksi askartelemme tsemppikortin itselle. Tarjolla myös herkullisia smoothie-juomia.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä (Seinäjöki)

Ajankohta: ke 18.4. klo 8-16  Paikka: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Luento aiheesta, julkaisu paikallislehteen, aktiivista sometusta, lappujen jakoa!

Voimalauseita hatusta! (Turku)

Ajankohta: ke 18.4. klo 11-14  Paikka: Turun yliopistolla (sisällä Educarium ja Publicum ja piha-alue)

Jaossa voimalauseita, joita voi nostaa hatuista kuka vain paikalle sattunut!

Tanssi (Vierumäki)

Ajankohta: 18.4 klo 16-17 Paikka: Vierumäen urheiluopisto

Vuosijuhliin valmistava tanssikurssi korkeakouluopiskelijoille. Hauskuus, rentous ja yhdessäolo tiivistettynyä yhdeksi kokonaisuudeksi.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivän välitunti (Kinnula)

Ajankohta: to 19.4.2018 klo 11.00-11.30 Paikka: Kinnulan keskuskoulu/ Ulkoilukatos, yläkoululaisille ja lukiolaisille

Infopaketti myötätunnosta itseään ja muita kohtaan. Visailua ja arvontaa sekä kuppi kuumaa kaakaota!

YTHS-päivän messutapahtuma (Turku)

Ajankohta: to 19.4. klo 11-14  Paikka: Turun Yliopiston Naturan ala-aulassa

YTHS-päivän messutapahtuma yhdessä kolmannen sektorin yhteistyökumppaneiden kanssa. Toimintaansa esittelemässä kolmannen sektorin toimijoista, mm. EHJÄ ry, Tsemppari ja Syli.  YTHS:llä on oma esittelypiste. Paikalla myös korkeakoulupastorit.

Opiskelijakahvit (Lahti)

Ajankohta: to 19.4. klo kello 12.12-13 Paikka: Suomen diakoniaopisto, Lahden kampus

Järjestämme opiskelijakahvit, jonka ohessa esitämme kouluterveyskyselystä muutamia opiskelijoiden antamia vastauksia liittyen opiskeluhyvinvointiin. Tämän jälkeen opiskelijat saavat kirjoittaa post-it lapuille omia ehdotuksia, miten koulu voisi tukea opiskelijoiden hyvinvointia.

Keväteväitä…yhteiselle matkalle (Lapin yliopisto)

Ajankohta: to 19.4. klo 10-13 Paikka: Lapin yliopiston pääaulassa, josta saa lisäohjeita

Aulassa muutama yhteistyökumppani esittelee omaa toimintaa (mm. Tyttöjen talo). Liikuntakoordinaattori ohjaa taukojumppaa. Opiskelupastori järjestää tapahtuman hiljaisessa huoneessa. Korkeakouluopintojen ohjaaja vetää puolen tunnin rentoutuksia. Ylioppilaskunta järjestää omissa tiloissa toimintaa ja lopuksi juodaan kaverikahvit, jolloin vain toinen maksaa kahvista.

Mikä jeesaa, jos on yksin vaikkei haluu? (Helsinki)

Ajankohta: to 19.4 klo 8-13 Paikka: YTHS Töölön toimipisteen ala-aula

YTHS:n terveydenhoitaja kannustaa kirjoittamaan hyväksi kokemiaan vinkkejä ja ohjeita tilanteisiin, joissa on yksin vaikkei haluu. Vinkit laitetaan yhteisesti esille ja päivän päätteeksi jaetaan Facebookissa. Mukana myös Kohtaus ry esittelemässä toimintaansa.

YTHS jalkautuu kampukselle (Vaasa)

Ajankohta: to 19.4.18 klo 11-13 Paikka: Vaasan yliopisto, Åbo Akademi Vasa ja Svenska handelshögskolan i Vasa

YTHS jakaa oppaita ja tietoutta yksinäisyyteen ja mielenterveyteen liittyen. Lisäksi verenpaineenmittausta, xylitol-pastillien ja haalarimerkkien jakamista.

Myötätuntotempaus (Jyväskylä)

Ajankohta: to 19.4.2018 klo 11:15-12:00 Paikka: Humanistinen ammattikorkeakoulu TKI-Akseli

Pidämme opiskeluryhmämme kanssa tempauksen, missä esittelemme kampanjan aihetta myötätunto kertoensekä näytöllä pyörivällä dia-esityksellä. Tapahtumassa toteutetaan Myötätunto-ajatuskupla, j johon jokainen voi kirjoittaa lauseita: hyviä tekoja, mitä myötätunto tarkoittaa sekä mitä kivaa teen kaverille jne. Ajatuskupla jää toviksi niin että jokainen voi siihen ajan kanssa kirjoittaa jotain ja lukea toisten kirjoituksia. Jyväskylän yhteisöpedagogi ry sponsoroi tempaukseemme karkkipussin jaettavaksi opiskelijoille: karkitkin ovat vaaleanpunaisia. Iloista mieltä!

Hyvää mieltä ja rentoa oloa! (Edupoli, Porvoon Perämiehentien ja Pomo-talon toimipisteet)

Ajankohdat ja paikat: Pomo-talolla to 19.4 klo 10.45-12 ja Perämiehentiellä pe 20.4 klo 10.45-12

Toteutamme oppilaitoksen aulassa pienen pysähtymishetken arjen keskellä tennispallohieronnan merkeissä. Lisäksi aulaan on pystytetty tsemppitaulu, johon kerätään opiskelijoilta tsemppilauseita muille, sekä vinkkejä siitä mistä asioista voi saada tsemppiä ja hyvää mieltä. Hyvän mielen hetkestä on mukava lähteä matkaan karkki suussa ja kehukortti kainalossa!

Wappukuntoon 2018 -rastikierros (Helsinki)

Ajankohta: pe 20.4. klo 16-19  Paikka: Sinebrychoffin puisto, Helsinki.

Wappukuntoon 2018 on upea rastikierros, jonka aikana pääset paitsi pitämään hauskaa, myös tutustumaan sinulle tärkeisiin hyvinvointitoimijoihin (myös Nyyti ry:llä rasti tapahtumassa). Kerää siis kasaan 2-4 hengen kaveriporukka, tai tule paikalle itseksesi paikalla koottavaan ryhmään, ja lähde kiertämään Koffariin! Tapahtuman järjestää Metropolia ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA. Lisätietoja tapahtumasta