Tietoa kampanjasta 2019

Tietoa kampanjasta 2019


Opiskelijoiden mielenterveyspäivän taustaa 

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä on valtakunnallinen kampanja, jolla halutaan herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveyden kannalta tärkeistä ja ajankohtaisista teemoista. Samalla nostetaan esiin asioita ja tekoja, joilla mielen hyvinvointia voidaan edistää opiskeluyhteisöissä.  

Kampanjan taustalla on ajatus siitä, että mielenterveys on voimavara ja hyvinvointimme kulmakivi. Siitä kannattaa siis pitää kiinni. Mielen hyvinvointia voi ylläpitää ja lisätä ihan pienilläkin teoilla. Juuri näitä tekoja halutaan tuoda esiin Opiskelijoiden mielenterveyspäivänä sekä muistuttaa siitä, että opiskelijoiden mielellä on väliä. Kampanjalla pyritään myös vähentämään stigmaa mielenterveysongelmien ympärillä.  

Kampanja järjestetään vuosittain keväällä. Tänä vuonna päivää vietetään torstaina 25.4. ja sen ympärillä kampanjoidaan 15. – 26.4.2019. 

Kampanja on tarkoitettu kaikille korkeakouluissa ja toisella asteella opiskeleville, heidän parissaan toimiville ammattilaisille sekä muille aihepiiristä kiinnostuneille.   

Kampanjalla on vaihtuva teema. Vuoden 2019 teemana on stressi. Kampanjassa: 

  • Jaetaan monipuolista ja kiinnostavaa stressiteemaista sisältöä kampanjasivuilla ja sosiaalisessa mediassa, kuten blogitekstejä, tarinoita, tietoartikkeleita ja videoita.  
  • Kutsutaan kaikki mukaan ideoimaan ja toteuttamaan erilaisia pienimuotoisia tekoja stressin tunnistamisen ja siihen puuttumiseen omassa tai opiskeluyhteisön arjessa.  

Kampanjan taustavoimana toimii Opiskelijahyvinvointiverkosto. Koordinoinnista vastaa Nyyti ry. 

#ruuhkakevät #opiskelijoidenmielenterveyspäivä 

Tule mukaan – Opiskelijoiden mielellä on väliä!