Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 2018


Keväällä 2018 järjestettiin ensimmäisen kerran valtakunnallinen Opiskelijoiden mielenterveyspäivä (18.4.2018 ja siihen liittyvä #MyötätunnostaHyvinvointia-kampanja. Kampanjalla haluttiin herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveydestä sekä kutsua kaikki mukaan toimimaan mielen hyvinvoinnin puolesta.

Kokemukset kampanjasta olivat loistavia ja odotukset ylitettiin moninkertaisesti. Tästä on hyvä jatkaa ja näin ollen Opiskelijoiden mielenterveyspäivä saa jatkoa myös ensi keväänä. Seuraavaa Opiskelijoiden mielenterveyspäivää vietetään torstaina 25.4.2019.

KAMPANJATEEMA 2018: MYÖTÄTUNNOSTA HYVINVOINTIA

Opiskelijoiden mielenterveyspäivällä on vuosittain vaihtuva teema. Vuoden 2018 kampanjateemana oli myötätunto. Teemavalinnalla haluttiin nostaa esiin myötätunnon merkitystä mielenterveydelle. Nimittäin se, miten kohtelemme niin itseä kuin toisia, vaikuttaa valtavasti siihen miten voimme. Pienetkin teot ovat tärkeitä ja niillä voidaan saada todella paljon hyvää aikaan. Myötätunnolla on siis väliä!  Lue lisää myötätunnosta.

KAMPANJOINTIA MYÖTÄTUNNON PUOLESTA!

Opiskelijoiden mielenterveyspäivänä 18.4.2018 tempaistiin myötätunnon puolesta. Kutsuimme kaikki mukaan ideoimaan ja toteuttamaan hyvän mielen tekoja opiskeluyhteisöissä ympäri Suomen. Toimintaa voi järjestää kuka vain, niin opiskelijat kuin henkilökunta.

Tutustu Opiskelijoiden mielenterveyspäivän 2018 tapahtumiin. 

Kampanjaan oli mahdollista osallistua myös verkossa ottamalla osaa some-haasteeseen, hyppäämällä mukaan ryhmächattiin tai vaikkapa seuraamalla webinaaria ja FB-liveä. Kampanjan aikana sosiaalisessa mediassa ja kampanjasivuilla jaettiin monipuolista myötätuntoteemaista sisältöä, kuten blogipostauksia, tarinoita ja videoita. Kampanjan 2018 materiaaleja ja sisältöjä löydät täältä.

#opiskelijoidenmielenterveyspäivä #myötätunnostahyvinvointia