#MielelläOnVäliä -kampanja

#MielelläOnVäliä -kampanja


Maailman mielenterveyspäivää vietetään keskiviikkona 10.10.2018. Päivän teemana on tänä vuonna maailmanlaajuisesti nuorten mielenterveys muuttuvassa maailmassa. Nyytissä lähestymme aihetta opiskelijoiden mielenterveyden ja voimavarojen vahvistamisen näkökulmasta. Teemanamme on: Opiskelijoiden mielenterveys muuttuvassa maailmassa.

Kampanjoimme Maailman mielenterveyspäivän hengessä maanantaista 8.10. perjantaihin 12.10. Kampanjan ytimessä on juttusarja, jossa opiskelijoiden mielenterveyttä ja muuttuvaa maailmaa tarkastellaan erilaisista, kiinnostavista näkökulmista. Haastamme myös kaikki mukaan kampanjan some-haasteeseen (ks. lisätietoa alta). Lisäksi jaamme sosiaalisen median kanavissamme monipuolista kampanjasisältöä, olemme mukana Lushin Hyvän mielen keirtueella sekä osallistumme varsinaisena Maailman mielenterveyspäivänä 10.10. Suomen mielenterveysseuran järjestämään Mind Prideen.

Kampanjointia voit seurata somessa tunnisteella #MielelläOnVäliä. Pysyhän kuulolla ja osallistu keskusteluun!

Opiskelijoiden mielellä on väliä muuttuvassa maailmassa

Opiskeluaika on elämänvaihe, jossa tapahtuu useita isoja muutoksia, kuten opintojen aloittaminen, muutto uudelle opiskelupaikkakunnalle, vaihtoon lähteminen, opintojen päättyminen ja työelämään siirtyminen. Samaan aikaan myös opiskelijaa ympäröivä maailma ja yhteiskunta ovat jatkuvassa muutoksessa. Opiskeluaika on usein ihanaa ja jännittävää aikaa – maailma on täynnä mahdollisuuksia. Toisaalta jatkuva muutos ja siihen sopeutuminen saattavat aiheuttaa myös henkisiä paineita, kuten stressiä, ahdistusta, uupumusta ja masennusta.

Kampanjamme tarkoituksena on lisätä aihepiiriin liittyvää tietoa ja ymmärrystä. Haluamme herätellä keskustelua ja ottaa kantaa. Ennen kaikkea haluamme nostaa esiin näkökulmia siitä, miten opiskelijoiden mielenterveyttä voidaan tukea ja edistää alati muuttuvassa maailmassa. Kampanjan sanoma on: Opiskelijoiden mielellä on väliä!

Juttusarja osana kampanjointia

Kampanjan ytimessä on juttusarja, jossa aihepiiriä tarkastellaan erilaisista näkökulmista. Juttusarja koostuu sekä blogiteksteistä että videoista. Ääneen pääsevät niin opiskelijat, heidän parissaan toimivat, asiantuntijat kuin päättäjät. Juttuja julkaistaan kampanjaviikolla Nyytin verkkosivuilla ja somessa tunnisteella #mielelläonväliä.

Juttusarjan kirjoituksia:

Osallistu some-haasteeseen ja voita palkintoja

Miten hellit mieltä ja kehoa opiskeluarjessa? Mikä asia tai teko tuo hyvää fiilistä ja jeesaa jaksamaan? Se voi olla ihan pienikin arkinen juttu; virkistävä kahvihetki, palauttava lenkki luonnossa, rentouttava hemmottelutuokio… tai jotakin ihan muuta. Jaa hetkesi kuvalla/videolla Instagramissa tunnisteella #mielelläonväliä sekä @nyytiry, ja laita hyvä kiertämään. Mielellä on väliä – myös kaiken kiireen ja muutoksen keskellä.

Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan Lushin hemmottelutuotteita. 🙂

Kampanjassa teemme yhteistyötä Lush Finland Oy:n kanssa. Lushilla uskotaan vahvasti ihmisoikeuksiin, tasa-arvoon ja siihen, että jokaisella on oikeus hyvään ja turvalliseen elämään. Siksi Lush haluaa tukea järjestöjä ja kampanjoita, jotka näitä asioita ajavat. Tätä työtä tehdään Lushilla mm. Charity Pot -rahaston avulla sekä lahjoittamalla tuotteita tärkeille kohteille. Tänä vuonna Lush on lahjoittanut iloa ja toivoa saippuan muodossa muun muassa vastaanottokeskuksiin, lastenkoteihin, turvakoteihin, eri tavoin sairaille, kodittomille ja vähävaraisille.