Nyyti ry — Kokeilu

Syksyllä 2017 toteutettiin Mielellään liikkumassa -ryhmä Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijoille. Ryhmän tarkoituksena oli auttaa opiskelijoita löytämään oma tapansa liikkua opiskeluarjessa ja toisaalta pohtia yhdessä eri hyvinvoinnin osa-alueiden (esim. itsetuntemus, stressi, jaksaminen) vaikutusta liikkumiseen sekä toisaalta liikkumisen yhteyttä niihin. Tarkoituksena oli tarjota kokonaisvaltainen lähestymistapa liikkumisen lisäämiseen ja ylipäänsä oman hyvinvoinnin edistämiseen. Ryhmä toteutettiin Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö LIKES:n Kunnossa kaiken ikää -ohjelman erillisellä hankerahoituksella. Hankkeen päätoteuttaja oli Nyyti ry ja yhteistyökumppaneina olivat Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän ammattikorkeakoulu sekä Jyväskylän korkeakoululiikunta.

Ryhmä toteutettiin kahdeksan viikkoa kestävänä verkkovertaistukiryhmänä sekä pari kertaa viikossa toteutettavina kasvokkaisina lajikokeiluina. Keskiössä ryhmässä oli vertaistuki, kannustus ja tsemppaus – monille jo pelkästään tunne siitä, että ei ole ainoa kenellä on haasteita liikkumisen suhteen, auttoi. Ryhmänä aikana moni osallistuja onnistui lisäämään liikkumistaan, sai oivalluksia itsestään liikkujana sekä liikkumisen yhteydestä muihin hyvinvoinnin osa-alueisiin ja koki saaneensa vertaistukea, kannustusta ja ymmärrystä ryhmästä. Suurin osa (80%) arvioi ryhmän kokonaisuutena erittäin hyväksi tai hyväksi.

Mielellään liikkumassa -ryhmästä on tehty mallinnus ja opinnäytetyö, joista voi tutustua tarkemmin ryhmän toteutukseen ja tuloksiin. Mallinnus ja opinnäytetyö löytyvät Nyyti ry:n verkkosivuilta.

Yhteystiedot: Annina Lindberg, Nyyti ry, annina.lindberg@nyyti.fi, p. 050 341 7473

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *