Nyyti ry — Kokeilu

Harjoituksen tarkoitus on lisätä osallistujien tietoisuutta erilaisista tavoista, joilla voivat vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa. Harjoitus pohjautuu viiteen tutkittuun tapaan vaikuttaa omaan hyvinvointiin. (ks. linkit alta). Harjoitusta testattiin ensimmäisen kerran Allianssi-risteilyllä 2018 ja sitä voi soveltaa erilaisille kohderyhmille.

Alkuun kerrotaan osallistujille lyhyesti, mihin harjoitus pohjautuu ja mitkä ovat ne viisi tapaa vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa. Eri puolille tilaa on levitetty viiden värisiä lappusia, jotka edustavat näitä tapoja:

Connect = Sininen
Be active = Liila
Give = Pinkki
Keep learning = Vihreä
Take notice = Keltainen

Laput ovat nurinpäin ja jokainen ryhmäläinen käy sattumanvaraisesti keräämässä itselleen yhden lapun / väri. Lappujen toiselle puolelle on kirjoitettu erilaisia konkreettisia keinoja, jolla kyseistä hyvinvointitapaa voisi omassa arjessa edistää.  Yksi keino / lappu.

Seuraavaksi osallistujat alkavat tekemään vaihtokauppaa lapuista muiden kanssa. Tavoitteena, että jokainen saa itselleen mahdollisimman parhaan ja sopivimman hyvinvointitekojen viiden suoran, jota voisi oikeasti lähteä toteuttamaan seuraavalla viikolla.

Kun ryhmäläiset ovat tehneet vaihtokauppaa ja ovat enimmäkseen tyytyväisiä omaan suoraansa, ottavat he lopuksi vielä kuvan omasta Hyvinvointitekojen suorastaan, jotta saavat sen talteen ja muistavat lähteä tekemään valikoimiaan tekoja lähiaikoina. Harjoitusta voi tämän jälkeen jatkaa esimerkiksi yhteisellä keskustelulla.

Huom! Muista tulostaa laput eri värisille papereille sen mukaan, mitä viidestä eri hyvinvointitavasta ne eudstavat. Hyvä idea voi olla myös mahdollisuuksien mukaan laminoida laput, jotta ne kestävät kulutusta paremmin. Voit myös muokata lappujen tekstejä ja tekoja omalle kohderyhmällesi sopivimmaksi tai keksiä niihin myös kokonaan uusia tekoja.

Linkkejä:

Alkuperäinen  Five ways to wellbeing materiaali

Yhteystiedot: Nyyti ry suunnittelija Annina Lindberg annina.lindberg@nyyti.fi 050 341 7473

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *