Hyppää sisältöön

Nyytin Elämäntaitokurssi® -ohjaajakoulutukset

Nyytin Elämäntaitokurssin ohjaajakoulutus antaa työkaluja hyvinvointiin ja elämänhallintaan liittyvien teemojen käsittelyyn  nuorten ja nuorten aikuisten kanssa. Koulutuksen myötä saat valmiuksia ryhmämuotoisen Elämäntaitokurssin ohjaamiseen.

Mistä koulutuksessa on kyse?

Koulutuksen ydin pohjaa ryhmämuotoiseen Elämäntaitokurssiin, jossa opiskelijat voivat yhdessä harjoitella kurssin teemoihin liittyviä taitoja, jakaa kokemuksia ja saada tukea toisiltaan. Työotteena Elämäntaitokurssilla on ratkaisukeskeisyys, voimavarojen vahvistaminen ja itsetuntemuksen lisääminen.

Tutustu tarkemmin Elämäntaitokurssin sisältöön:

Ohjaajakoulutus on tarkoitettu opiskelijoiden, nuorten ja nuorten aikuisten parissa työskenteleville ammattilaisille. Katso tästä video erään Elämäntaitokurssin ryhmäläisten ja ohjaajan kokemuksista.

Tutustu Elämäntaitokurssin ohjaajien materiaaleihin:

 • Opas elämäntaitojen ohjaamiseen ammatillisessa koulutuksessa (pdf ja Issuu)
 • Mallinnus verkkomuotoisen Elämäntaitokurssin järjestämisestä (pdf+ tiivistetty Infograafi mallinnuksesta)

Ohjaajakoulutuksen sisältö

Koulutuspäivien aikana käymme läpi Elämäntaitokurssin keskeisiä perusajatuksia, teoreettista taustaa sekä sisältöjä, jotka ovat:

 1. Kohti itseni näköistä elämää: tarpeet, arvot ja tavoitteet
 2. Hyvän arjen perusta: ruokailu, uni ja liikkuminen
 3.  Stressi, ajanhallinta ja rentoutuminen
 4. Ajatusten tunnistaminen ja niiden kanssa työskentely
 5. Tunteet, itsetuntemus ja itsetunto
 6. Sosiaaliset taidot ja ihmissuhteet
 7. Ole oman elämäsi tähti: omat tavoitteet kurssin jälkeen, unelmat ja suunnitelmat tulevaisuudelle

Pääset myös ohjaamaan tiettyyn sisältöalueeseen liittyvän toiminnallisen ryhmäharjoituksen ohjaajaparin / pienryhmän kanssa muille osallistujille. Tällöin saat kokemuksen siitä, millaista on toimia ryhmänohjaajana elämänhallinnan teemojen suhteen.

Osallistuessasi muiden vetämiin ohjausharjoituksiin saat myös kokemuksen siitä, millaista on olla ryhmäläisenä Elämäntaitokurssilla. Samalla saat myös vinkkejä erilaisista tavoista ohjata ryhmäharjoituksia elämänhallinnan teemoista.

Koulutuspäivien aikana käsittelemme myös ryhmän ohjaamiseen ja kurssin suunnitteluun liittyviä kysymyksiä osallistujien toiveiden mukaan.

Koulutus koostuu lähi-/verkkotapaamisista ja niissä toteutettavista harjoituksista, keskusteluista ja teoriasisällöistä. Tämän lisäksi koulutukseen liittyy itsenäisiä tehtäviä lähitapaamisten ulkopuolella.

KOULUTUKSEEN LIITTYVÄT ITSENÄISET TEHTÄVÄT

Itsenäiset tehtävät auttavat sinua saamaan paremman hyödyn koulutuksesta. Itsenäiset tehtävät sisältävät

 • Ennakkotehtävän, jossa tutustut Elämäntaitokurssi-materiaaliin ennen ensimmäistä koulutuspäivää.
 • Pohdintatehtäviä ja kurssin sisältöön liittyviä tehtäviä, jotka tehdään kouluttajan ilmoittamaan päivämäärään mennessä. (Nämä tehtävät eivät sisälly yksipäiväiseen koulutukseen)

Miten pääsen mukaan ohjaajakoulutukseen?

Sinulla on kaksi tapaa osallistua Elämäntaitokurssin ohjaajakoulutukseen. Elämäntaitokurssia tarjoamme avoimena koulutuksena tai sen voit tilata organisaatiolle.

1. Koulutus omassa työyhteisössäsi

Onko työpaikallasi enemmänkin elämäntaitojen ohjaamisesta  kiinnostuneita ja innokkaita henkilöitä? Kokoa porukka omasta työyhteisöstäsi ja ota meihin yhteyttä saadaksenne koulutuksen, jonka lähiopetuksen kestoa ja toteutustapoja voidaan räätälöidä tarpeidenne mukaan.

Ota yhteyttä ja kysele lisätietoja: Päivi Kohta, 050 572 4819, paivi.kohta@nyyti.fi

Elämäntaitokurssin teemoja voi käsitellä myös lyhyemmissä työpajoissa tai sparraushetkissä. Jos olet kiinnostunut lyhyemmästä työskentelyhetkestä Elämäntaitokurssin ohjaajakoulutuksen parissa, ota yhteyttä ja kysele lisätietoja:  Päivi Kohta, puhelin 050 572 4819, paivi.kohta@nyyti.fi

Tilaa ohjaajakoulutus organisaatiollesi.

2. Avoimet ohjaajakoulutukset

Järjestämme myös avoimia ohjaajakoulutuksia kerran vuodessa. Saat tietoa tulevista avoimista ohjaajakoulutuksista sivuiltamme sekä Nyyti vinkkaa – uutiskirjeestämme.

Kysymyksiä ja vastauksia ohjaajakoulutuksesta

Miksi koulutukseen kannattaa tulla?

Koulutus antaa

 • Valmiuksia käsitellä elämäntaitoihin liittyviä teemoja yhdessä opiskelijoiden kanssa.
 • Monipuolisen materiaalin, joka sisältää tietoa, harjoituksia ja käytännön vinkkejä elämäntaitoryhmien ohjaamiseen.
 • Mahdollisuuden harjoitella käytännössä elämäntaitojen ohjaamista ryhmissä.
 • Mahdollisuuden verkostoitumiseen.

Mitä koulutuksen suorittaminen edellyttää?

Koulutus edellyttää osallistumista kaikkiin lähi-/verkkotapaamsiin sekä annettujen tehtävien tekemistä. Koulutuksesta saa todistuksen.

Mikä on koulutuksen hinta?

Koulutus on maksullinen. Lisätietoa koulutuksen hinnasta saat kyseisen koulutuksen ilmoittautumisen yhteydessä.

Mihin koulutusta ei ole tarkoitettu?

Koulutus ei anna oikeutta järjestää maksullisia kursseja, toimia palkkioperustaisena ohjaajana eikä oikeutta kouluttaa Elämäntaitokurssin ohjaajia.

Miten käytän tavaramerkkiä?

NYYTIN ELÄMÄNTAITOKURSSI® on rekisteröity tavaramerkki, joka on hyvä ottaa huomioon Nyytin kehittämän konseptin mukaisia Elämäntaitokursseja järjestettäessä. Lue lisää tavaramerkistä.

Ohjaajakoulutettujen henkilötietojen tietosuoja

Ohjaajakoulutukseen ilmoittautumisen yhteydessä kerätään henkilötietoja. Tutustu Elämäntaitokurssin ohjaajakoulutetut -rekisterin tietosuojaselosteeseen. Lue lisää tietosuojasta Nyytissä.

Tutustu myös Elämäntaitoja ammattillisessa koulutuksessa opiskeleville -projektimme (2013-2016) materiaaleihin.