Hyppää sisältöön

Nyytin Elämäntaitokurssi® -ohjaajakoulutukset

Nyytin Elämäntaitokurssin ohjaajakoulutus antaa työkaluja hyvinvointiin ja elämänhallintaan liittyvien teemojen käsittelyyn  nuorten ja nuorten aikuisten kanssa. Koulutuksen myötä saat valmiuksia ryhmämuotoisen Elämäntaitokurssin ohjaamiseen.

Mistä koulutuksessa on kyse?

Koulutuksen ydin pohjaa ryhmämuotoiseen Elämäntaitokurssiin, jossa opiskelijat voivat yhdessä harjoitella kurssin teemoihin liittyviä taitoja, jakaa kokemuksia ja saada tukea toisiltaan. Työotteena Elämäntaitokurssilla on ratkaisukeskeisyys, voimavarojen vahvistaminen ja itsetuntemuksen lisääminen.

Tutustu tarkemmin Elämäntaitokurssin sisältöön:

Ohjaajakoulutus on tarkoitettu opiskelijoiden, nuorten ja nuorten aikuisten parissa työskenteleville ammattilaisille. Katso tästä video erään Elämäntaitokurssin ryhmäläisten ja ohjaajan kokemuksista.

Tutustu Elämäntaitokurssin ohjaajien materiaaleihin:

  • Opas elämäntaitojen ohjaamiseen ammatillisessa koulutuksessa (pdf ja Issuu)
  • Mallinnus verkkomuotoisen Elämäntaitokurssin järjestämisestä (pdf+ tiivistetty Infograafi mallinnuksesta)

Miten pääsen mukaan ohjaajakoulutukseen?

Sinulla on kaksi tapaa osallistua Elämäntaitokurssin ohjaajakoulutukseen. Elämäntaitokurssia tarjoamme avoimena koulutuksena tai sen voit tilata organisaatiolle.

1. Koulutus omassa työyhteisössäsi

Onko työpaikallasi enemmänkin elämäntaitojen ohjaamisesta  kiinnostuneita ja innokkaita henkilöitä? Kokoa porukka omasta työyhteisöstäsi ja ota meihin yhteyttä saadaksenne koulutuksen, jonka lähiopetuksen kestoa ja toteutustapoja voidaan räätälöidä tarpeidenne mukaan.

Ota yhteyttä ja kysele lisätietoja: Päivi Kohta, 050 572 4819, paivi.kohta@nyyti.fi

Elämäntaitokurssin teemoja voi käsitellä myös lyhyemmissä työpajoissa tai sparraushetkissä. Jos olet kiinnostunut lyhyemmästä työskentelyhetkestä Elämäntaitokurssin ohjaajakoulutuksen parissa, ota yhteyttä ja kysele lisätietoja:  Päivi Kohta, puhelin 050 572 4819, paivi.kohta@nyyti.fi

Tilaa ohjaajakoulutus organisaatiollesi.

2. Avoimet ohjaajakoulutukset

Järjestämme myös avoimia ohjaajakoulutuksia. Saat tietoa tulevista avoimista ohjaajakoulutuksista sivuiltamme sekä Nyyti vinkkaa – uutiskirjeestämme.

Syksyllä 2021 avoin kaksipäiväinen ohjaajakoulutus pidetään 3.11. ja 10.11. Koulutuksen aikataulu tarkentuu, kun tiedämme syksyn korona-tilanteesta enemmän.

Kysymyksiä ja vastauksia ohjaajakoulutuksesta

Millainen on koulutuksen sisältö?

Koulutus koostuu lähi-/verkkotapaamisista ja niissä toteutettavista harjoituksista, keskusteluista ja teoriasisällöistä. Tämän lisäksi koulutukseen liittyy itsenäisiä tehtäviä lähitapaamisten ulkopuolella.

Lue tarkemmin ohjaajakoulutuksen sisällöistä.

Miksi koulutukseen kannattaa tulla?

Koulutus antaa

  • Valmiuksia käsitellä elämäntaitoihin liittyviä teemoja yhdessä opiskelijoiden kanssa.
  • Monipuolisen materiaalin, joka sisältää tietoa, harjoituksia ja käytännön vinkkejä elämäntaitoryhmien ohjaamiseen.
  • Mahdollisuuden harjoitella käytännössä elämäntaitojen ohjaamista ryhmissä.
  • Mahdollisuuden verkostoitumiseen.

Mitä koulutuksen suorittaminen edellyttää?

Koulutus edellyttää osallistumista kaikkiin lähi-/verkkotapaamsiin sekä annettujen tehtävien tekemistä. Koulutuksesta saa todistuksen.

Mikä on koulutuksen hinta?

Koulutus on maksullinen. Lisätietoa koulutuksen hinnasta saat kyseisen koulutuksen ilmoittautumisen yhteydessä.

Mihin koulutusta ei ole tarkoitettu?

Koulutus ei anna oikeutta järjestää maksullisia kursseja, toimia palkkioperustaisena ohjaajana eikä oikeutta kouluttaa Elämäntaitokurssin ohjaajia.

Miten käytän tavaramerkkiä?

NYYTIN ELÄMÄNTAITOKURSSI® on rekisteröity tavaramerkki, joka on hyvä ottaa huomioon Nyytin kehittämän konseptin mukaisia Elämäntaitokursseja järjestettäessä. Lue lisää tavaramerkistä.

Ohjaajakoulutettujen henkilötietojen tietosuoja

Ohjaajakoulutukseen ilmoittautumisen yhteydessä kerätään henkilötietoja. Tutustu Elämäntaitokurssin ohjaajakoulutetut -rekisterin tietosuojaselosteeseen. Lue lisää tietosuojasta Nyytissä.

Tutustu myös Elämäntaitoja ammattillisessa koulutuksessa opiskeleville -projektimme (2013-2016) materiaaleihin.