Hyppää sisältöön

Yksinäisyystyön menetelmäkoulutus

Kaipaatko syvällisempää osaamista yksinäisyydestä oman kohtaamistyösi tueksi? Haluatko oppia hyödyntämään aidosti vaikuttavaa työskentelyotetta opiskelijoiden yksinäisyyden vähentämiseksi? Hienoa – tervetuloa mukaan yksinäisyystyön menetelmäkoulutukseen!

Koulutamme korkeakouluissa ja oppilaitoksissa toimivia henkilöitä hyödyntämään HelsinkiMissiossa kehitettyä yksinäisyystyön menetelmää osana omaa työtään. Yksinäisyystyö perustuu asiakkaan itsenäiseen työkirjatyöskentelyyn ja viiteen ammatilliseen tapaamiseen palautetietoisella työotteella. Yksinäisyystyön menetelmä on tutkitusti toimiva tapa vähentää yksinäisyyttä.

Koulutuksessa käydään läpi muun muassa:

 • myötätuntoisen kohtaamisen taitoja yksinäisyyttä kokevien kanssa
 • asiakasprosessia käytännössä
 • Yksinäisyys-tehtäväkirjaa
 • yksinäisyyden kokemuksen vaikutusta asiakkaisiin, yhteistyösuhteeseen ja yksinäisyydestä irtautumiseen

Menetelmäkoulutus sisältää:

 • kaksi koulutuspäivää
 •  6 x 1 h opintopiiritapaamista

Ensimmäisen koulutuspäivän jälkeen oma ohjaaja ja opintopiiriryhmä muodostavat kattavan tuen ammattimaiseen kehitykseesi sekä työstä oppimiseen ja siitä nauttimiseen.

Hyvä tietää koulutuksesta:

 • On suositeltavaa, että olet osallistunut Ymmärrä yksinäisyyttä -luentoon (tai aiemmin käytössä olleeseen Yksinäisyys puheeksi -luentoon) ennen osallistumistasi menetelmäkoulutukseen. Olethan meihin yhteydessä, mikäli tälle on esteitä.
 • Menetelmäkoulutus on suunnattu erityisesti sinulle, joka pääset tekemään kohtaavaa työtä opiskelijoiden parissa samanaikaisesti kun osallistut koulutukseen. Koulutukseen liittyvät opintopiiritapaamiset tarjoavat siten tukea menetelmän haltuunotossa käytännössä opiskelijatapaamisissa.
 • Mitä useampi henkilö organisaatiostanne pääsee osallistumaan koulutukseen, sen parempi. Näin ollen yksinäisyystyön toteuttamiseen on saatavilla tukea myös oman organisaationne sisällä ja yhä useampi opiskelija voi saada apua yksinäisyyteen liittyvissä kysymyksissä.
 • Koulutukseen osallistuminen ei edellytä terveydenhuollon osaamista tai -tutkintoa. Koulutus soveltuu hyvin esimerkiksi korkeakoulujen ohjaus- ja tukihenkilökunnalle tai muille vastaavanlaista työtä tekeville (esimerkiksi opintopsykologit, kuraattorit, korkeakoulu-/oppilaitospapit, hyvinvointitoimijat).

Lisätietoa HelsinkiMission yksinäisyystyöstä löydät HelsinkiMission verkkosivuilta.

KEVÄÄN 2023 MENETELMÄKOULUTUS

Nyt voit ilmoittautua mukaan kevään 2023 ensimmäiseen menetelmäkoulutukseen. Ajankohta:

Ensimmäinen koulutuspäivä 11.1.2023. klo. 8.30 – 16.30

Toinen koulutuspäivä 17.5.2023. klo 8.30-16.30

Voit valita itsellesi sopivimmat koulutuspäivien välissä toteutuvat opintopiirikerrat seuraavista:

 • Opintopiiri keskiviikkoisin 1.3.-5.4.2023 klo 12.00-13.00
 • Opintopiiri torstaisin 2.3.-6.4.2023 klo 12.00-13.00
 • Opintopiiri torstaisin 2.3.-6.4.2023 klo 14.30-15.30

Täältä pääset ilmoittautumaan mukaan koulutukseen!

Voit myös kysyä meiltä mahdollisuuksista tilata koulutus omalle organisaatiollesi. Minimiosallistujamäärä koulutukselle on 10 hlö.

Lisätiedot ja yhteydenotot menetelmäkoulutuksesta:

Maria Lähteenmäki, yksinäisyystyön päällikkö

maria.lahteenmaki@helsinkimissio.fi p. 044 054 6224