Hyppää sisältöön

Yksinäisyystyön menetelmäkoulutus

Kaipaatko syvällisempää osaamista yksinäisyydestä oman kohtaamistyösi tueksi? Haluatko oppia hyödyntämään aidosti vaikuttavaa työskentelyotetta opiskelijoiden yksinäisyyden vähentämiseksi? Hienoa – tervetuloa mukaan yksinäisyystyön menetelmäkoulutukseen!

Koulutamme korkeakouluissa ja oppilaitoksissa toimivia henkilöitä hyödyntämään HelsinkiMissiossa kehitettyä yksinäisyystyön menetelmää osana omaa työtään. Yksinäisyystyö perustuu asiakkaan itsenäiseen työkirjatyöskentelyyn ja viiteen ammatilliseen tapaamiseen palautetietoisella työotteella. Yksinäisyystyön menetelmä on tutkitusti toimiva tapa vähentää yksinäisyyttä.

Koulutuksessa käydään läpi muun muassa:

  • myötätuntoisen kohtaamisen taitoja yksinäisyyttä kokevien kanssa
  • asiakasprosessia käytännössä
  • Yksinäisyys-tehtäväkirjaa
  • yksinäisyyden kokemuksen vaikutusta asiakkaisiin, yhteistyösuhteeseen ja yksinäisyydestä irtautumiseen

Menetelmäkoulutus sisältää:

  • kaksi koulutuspäivää
  •  6 x 1 h opintopiiritapaamista
  • itsenäisen opiskelukauden: työkirja ja kotitehtävät 6×1,5h=9h

Ensimmäisen koulutuspäivän jälkeen oma ohjaaja ja opintopiiriryhmä muodostavat kattavan tuen ammattimaiseen kehitykseesi sekä työstä oppimiseen ja siitä nauttimiseen.

Osana yksinäisyystyön menetelmäkoulutusta, osallistujat tutustuvat myös Yksinäisyys -tehtäväkirjaan itsenäisesti vähintään kuuden viikon ajan ja täyttävät kotitehtäviä, joiden tarkoituksena on tukea tehtäväkirjan käyttöä omassa asiakastyössään.

Tilaa menetelmäkoulutus työyhteisöllenne

Mikäli olet kiinnostunut menetelmäkoulutuksesta työyhteisöllenne, tulemme mielellämme pitämään koulutuksen nimenomaan teidän henkilöstöllenne. Minimiosallistujamäärä koulutuksen toteuttamiselle on 10 hlöä. Olethan yhteydessä meihin, mikäli tämä mahdollisuus kiinnostaa!

Hyvä tietää koulutuksesta:

  • On suositeltavaa, että olet osallistunut Ymmärrä yksinäisyyttä -luentoon ennen osallistumistasi menetelmäkoulutukseen.
  • Menetelmäkoulutus on suunnattu erityisesti sinulle, joka pääset tekemään kohtaavaa työtä opiskelijoiden parissa samanaikaisesti kun osallistut koulutukseen. Koulutukseen liittyvät opintopiiritapaamiset tarjoavat siten tukea menetelmän haltuunotossa käytännössä opiskelijatapaamisissa.
  • Koulutukseen osallistuminen ei edellytä terveydenhuollon osaamista tai -tutkintoa. Koulutus soveltuu hyvin esimerkiksi korkeakoulujen ohjaus- ja tukihenkilökunnalle tai muille vastaavanlaista työtä tekeville (esimerkiksi opintopsykologit, kuraattorit, korkeakoulu-/oppilaitospapit, hyvinvointitoimijat).

Lisätietoa HelsinkiMission yksinäisyystyöstä löydät HelsinkiMission verkkosivuilta.

Lisätiedot ja yhteydenotot menetelmäkoulutuksesta:

Vaaleatukkainen naisoletettu katsoo kameraan ja hymyilee.

Tuuli Palmer, yksinäisyystyön asiantuntija

tuuli.palmer@helsinkimissio.fi 

p. 044 901 6010