Hyppää sisältöön

Yksinäisyystyön menetelmäkoulutus

Kaipaatko syvällisempää osaamista yksinäisyydestä oman kohtaamistyösi tueksi? Haluatko oppia hyödyntämään aidosti vaikuttavaa työskentelyotetta opiskelijoiden yksinäisyyden vähentämiseksi? Hienoa – tervetuloa mukaan yksinäisyystyön menetelmäkoulutukseen!

Koulutamme korkeakouluissa ja oppilaitoksissa toimivia henkilöitä hyödyntämään HelsinkiMissiossa kehitettyä yksinäisyystyön menetelmää osana omaa työtään. Yksinäisyystyö perustuu asiakkaan itsenäiseen työkirjatyöskentelyyn ja viiteen ammatilliseen tapaamiseen palautetietoisella työotteella. Yksinäisyystyön menetelmä on tutkitusti toimiva tapa vähentää yksinäisyyttä.

Koulutuksessa käydään läpi muun muassa:

 • myötätuntoisen kohtaamisen taitoja yksinäisyyttä kokevien kanssa
 • asiakasprosessia käytännössä
 • Yksinäisyys-tehtäväkirjaa
 • yksinäisyyden kokemuksen vaikutusta asiakkaisiin, yhteistyösuhteeseen ja yksinäisyydestä irtautumiseen

Menetelmäkoulutus sisältää:

 • kaksi koulutuspäivää
 •  6 x 1 h opintopiiritapaamista
 • itsenäisen opiskelukauden: työkirja ja kotitehtävät 6×1,5h=9h

Ensimmäisen koulutuspäivän jälkeen oma ohjaaja ja opintopiiriryhmä muodostavat kattavan tuen ammattimaiseen kehitykseesi sekä työstä oppimiseen ja siitä nauttimiseen.

Osana yksinäisyystyön menetelmäkoulutusta, osallistujat tutustuvat myös Yksinäisyys -tehtäväkirjaan itsenäisesti vähintään kuuden viikon ajan ja täyttävät kotitehtäviä, joiden tarkoituksena on tukea tehtäväkirjan käyttöä omassa asiakastyössään.

MENETELMÄKOULUTUS HUHTIKUUSSA 2023

Kevään toinen menetelmäkoulutus starttaa huhtikuussa torstaina 13.4. 2023 klo 8.30-16.30. Koulutukseen liittyvä toinen koulutuspäivä pidetään elokuussa 31.8. klo 8.30-16.30.

Koulutukseen liittyvät opintopiirit totetutaan kolmena eri ajankohtana, voit valita omiin aikatauluihisi sopivimman aikataulun:

Opintopiirit:

 • ryhmä 1. keskiviikkoisin 24.5.-28.6.2023 klo 11-12
 • ryhmä 2. torstaisin 25.5.-29.6.2023 klo 11-12
 • ryhmä 3. torstaisin 25.5.-29.6. 2023 klo 14-15

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen verkkosivulomakkeen kautta!

Hyvä tietää koulutuksesta:

 • On suositeltavaa, että olet osallistunut Ymmärrä yksinäisyyttä -luentoon (tai aiemmin käytössä olleeseen Yksinäisyys puheeksi -luentoon) ennen osallistumistasi menetelmäkoulutukseen. Olethan meihin yhteydessä, mikäli tälle on esteitä.
 • Menetelmäkoulutus on suunnattu erityisesti sinulle, joka pääset tekemään kohtaavaa työtä opiskelijoiden parissa samanaikaisesti kun osallistut koulutukseen. Koulutukseen liittyvät opintopiiritapaamiset tarjoavat siten tukea menetelmän haltuunotossa käytännössä opiskelijatapaamisissa.
 • Mitä useampi henkilö organisaatiostanne pääsee osallistumaan koulutukseen, sen parempi. Näin ollen yksinäisyystyön toteuttamiseen on saatavilla tukea myös oman organisaationne sisällä ja yhä useampi opiskelija voi saada apua yksinäisyyteen liittyvissä kysymyksissä.
 • Koulutukseen osallistuminen ei edellytä terveydenhuollon osaamista tai -tutkintoa. Koulutus soveltuu hyvin esimerkiksi korkeakoulujen ohjaus- ja tukihenkilökunnalle tai muille vastaavanlaista työtä tekeville (esimerkiksi opintopsykologit, kuraattorit, korkeakoulu-/oppilaitospapit, hyvinvointitoimijat).

Lisätietoa HelsinkiMission yksinäisyystyöstä löydät HelsinkiMission verkkosivuilta.

Lisätiedot ja yhteydenotot menetelmäkoulutuksesta:

Vaaleatukkainen naisoletettu katsoo kameraan ja hymyilee.

Tuuli Albekoglu, yksinäisyystyön asiantuntija

tuuli.albekoglu@helsinkimissio.fi 

p. 044 901 6010