Hyppää sisältöön

Tule mukaan toimintaan

Vaaleanpunainen, piirretty tabletti-tietokone jonka näytöllä on tekstiä.; En ritad, rosa tablett-dator med text på kärmen.; A pink cartoon tablet, with text on the screen.Tervetuloa antamaan tärkeä panoksesi korkeakouluopiskelijoiden yhteisöllisyyden edistämiseen – panoksesi on äärimmäisen arvokas. Olitpa sitten opiskelija tai oppilaitoksen henkilökunnan jäsen, opiskelijajärjestötoimija tai yhteistyökumppani – teitä kaikkia tarvitaan, sillä yhteisöllisyyttä ei voi rakentaa yksin. Tule avoimin mielin ja  rohkeasti mukaan hankkeen toimintaan ja ennenkaikkea edistämään korkeakouluopiskelijoiden yhteisöllisyyden kokemusta.

Millaista toimintaa?

Voit tulla mukaan esimeriksi kirjoittamalla blogin, osallistumalla hankkeen tuottamien materiaalien ideointiin, tuottamalla sisältöä esimerkiksi somessa tai toteuttamalla jokin yhteisöllisyyttä edistävän kokeilun.Kaikenlainen yhteistyö opiskelijoiden yhteisöllisyyden edistämiseksi on kuitenkin tervetullutta; ota  rohkeasti yhteyttä, mikäli sinulla itselläsi on jokin hyvä idea yhteistyöstä.

Blogin tai vertaistarinan kirjoittaminen

Millaisia kokemuksia sinulla on yhteisöllisyyden toteutumisesta korkeakouluissa? Onko jokin onnistunut erityisen hyvin ja haluat jakaa kokemuksiasi onnistuneesta yhteenkuuluvuuden tunteesta opinnoissasi? Vai onko sinulla ennemminkin kokemuksia porukoiden ulkopuolelle jäämisestä tai yksinäisyydestä? Kirjoita vertaistarina kokemuksistasi ja saatat pelastaa jonkun toisen päivän – kenties joku toinen kokee parhaillaan juuri samankaltaisia asioita.

Voit kirjoittaa yhteisöllisyyteen liittyvistä näkökulmista myös ei niin henkilökohtaisella tasolla. Kenties kantaaottavasti, omista havainnoistasi kertoen tai hieman uudenlaisesta perspektiivistä käsin? Tällöin voit vaikuttaa yhteisöllisyydestä käytävään keskusteluun ja ilmapiiriin kirjoittamalla blogin.

Tarinan tai blogin ei tarvitse olla pitkä, se voi olla esimerkiksi vajaan A4-liuskan mittainen teksti tai lyhyempikin. Myös videomuotoinen tapa osallistua on mahdollinen. Blogit ja tarinat julkaistaan Nyyti ry:n verkkosivuilla. Tarinan voi halutessaan kirjoittaa myös nimimerkillä.

Materiaalintuotantotyöryhmään osallistuminen

Tuotamme opiskelijoiden yhteisöllisyyteen liittyviä materiaaleja niin opetushenkilökunnan, opiskelijajärjestöjen kuin laajemminkin opiskelijoiden tarpeisiin. Liittymällä mukaan työryhmään pääset

  • ideoimaan innostavia materiaaleja yhteisöllisyydestä
  • kommentoimaan ja antamaan palautetta työstön alla olevista materiaaleista
  • tuottamaan mahdollista sisältöä materiaaleihin
  • pääset ensimmäisten joukossa tutustumaan valmiisiin lopputuloksiin ja voit omalta osaltasi edesauttaa tuotosten leviämistä

Työryhmä kokoontuu verkon välityksellä muutaman kerran syksyllä 2020-keväällä 2021. Lisäksi osallistua voi myös materiaaleja kommentoimalla, vaikka et itse ryhmäkokoontumisiin pääsisikään.

Sisällöntuotanto somekanavissa

Onko sinulla sanottavaa opiskelijoiden yhteisöllisyyteen liittyen? Kenties jotain vinkkejä, jotka ovat auttaneet sinua porukoihin mukaan pääsemisessä tai oivalluksia omasta arjesta, joita voisit jakaa muillekin? Tai kenties haluat pohdiskella laajemminkin yhteisöllisyyteen liittyviä eri puolia?

Tule mukaan tuottamaan sisältöä  Yhdessä yhteisöksi -hankkeen Instagram-kanavalle @yhdessayhteisoksi. Pääset toimimaan viikon ajan sisällöntuottajana hankkeen kanavalla ja siten tuomaan omia näkemyksiäsi aihepiiristä esiin. Voit vaikuttaa itse postaustahtiin ja postausten tarkempaan sisältöön ja muotoon (Storyt, kyselyt jne.)

Yhteisöllisyyttä edistävän kokeilun toteuttaminen (osana opintoja)

Yhdessä yhteisöksi -hanke on kerännyt vuosien 2018 -2019 aikana yli 500 ideaa opiskelijoilta ja opiskelijoiden parissa toimivilta yhteisöllisyyden edistämiseen korkeakouluissa. Ideoita on koottu yhteen, tiivistetty ja kategorisoitu eri kohderyhmiä koskeviin luokkiin. Ideamateriaali (2020) on vapaasti  hyödynnettävissä opiskelijoiden yhteisöllisyyden kokemuksen edistämiseksi:

Nyyti_500-idean-sisalto-sinun-kayttoosi_wps (pdf)

Ideoita voi vapaasti lähteä toteuttamaan omassa oppilaitoksessa. Ideoiden toteuttaminen sopii hyvin  myös esimerkiksi osaksi jonkin kurssin tai opintokokonaisuuden suorittamista.

Tuemme ja sparraamme mielellämme ideoiden toteutuksessa ja jatkojalostuksessa käytäntöön.

Miten mukaan?

Jos kiinnostuit edelläkuvatuista tavoista liittyä mukaan toimintaan, voit käydä ilmoittautumassa mukaan lyhyen Surveypal-lomakkeen kautta:

Lomakkeen täyttämisen jälkeen olemme sinuun yhteydessä erikseen ja voimme vielä sopia yhdessä yksityiskohtia osallistumisesi suhteen. Meille voi myös mielellään ehdottaa muita tapoja osallistua mukaan tai kysellä lisätietoja mistä tahansa hankkeeseen liittyvästä ottamalla suoraan yhteyttä:

Annina Lindberg, hankekoordinaattori

annina.lindberg@nyyti.fi, puh. 050 341 7473