Hyppää sisältöön

Vinkkaa opiskelijalle mentoroinnista

Syyslukukaudella 2020 vertaismentorointi toteutuu Helsingin yliopistossa. Lue lisää syksyn vertaismentorointiin hakemisesta.  

Mitä on Takaisin opintoihin -hankkeen mentorointi?

Hankkeen vertaismentorointi on tarkoitettu Helsingin yliopiston ja pääkaupunkiseudun ammattikorkeakoulujen opiskelijoille, joiden opinnot ovat viivästyneet tai keskeytyneet mielenterveyden tai jaksamisen haasteiden vuoksi. Kun opiskelija pohtii, miten hän saisi uudelleen otteen opinnoista tai kaipaa keinoja ja tukea opiskelemiseen, hän voisi hyötyä vertaismentoroinnista. Toimintaan pääsee mukaan matalalla kynnyksellä – diagnooseja emme kysele.

Voit lukea lisää mentoroinnista tästä linkistä löytyvältä sivulta. 

Miten mukaan mentorointiin? 

Hanketyöntekijä on häneen yhteydessä hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Haastattelemme kaikki mentorointiin hakevat, jotta voimme miettiä yhdessä, olisiko vertaismentorointi opiskelijalle oikeanlaista tukea. Haastattelutietojen perusteella voimme myös löytää paremmin juuri hänelle sopivan vertaismentorin. Mentorointiin osallistuvan opiskelijan tulee sitoutua kahdenkeskisiin tapaamisiin, asettamaan tavoitteen työskentelylle sekä oppimisprosessiin, jossa hän aktiivisesti pohtii ja työstää asioita.

Mentorointi ajoittuu kevätlukukaudelle 2020. Mentoritapaamisia on 5–10  kertaa kevätlukukauden 2020 aikana. Tapaamiset toteutetaan joustavasti mentoroitavan tarpeen  mukaan.

Miksi mentorointi on tietyille korkeakouluille, ja vain pääkaupunkiseudulla? 

Hankkeessa kehitämme opintojen jatkamisen tueksi vertaismentorointia, ja kehittämisvaiheessa sitä on tarjolla Helsingin yliopiston ja pääkaupunkiseudun ammattikorkeakoulujen opiskelijoille. Mentoreina toimivat Helsingin yliopiston ja Humanistisen ammattikorkeakoulujen opiskelijat. He saavat mentorina toimimisesta opintopisteitä.

Hankkeesta valmistuu Takaisin opintoihin -vertaismentorointimalli, jonka pohjalta on mahdollista toteuttaa mentorointia muissakin korkeakouluissa.