Hyppää sisältöön

Hankkeen koulutukset korkeakoulujen henkilökunnalle

Hankkeessa toteutamme koulutuksia Helsingin yliopiston ja Humanistisen ammattikorkeakoulun henkilökunnille. Opiskelijoiden erilaiset haasteet: miten kohtaan opiskelijan -koulutuksissa tarjotaan työkaluja haastaviin ohjaustilanteisiin. Tarkoituksena on työskennellä ja kehittää yhdessä ohjaustyökaluja vastaamaan arjen haasteisiin. Ohjaustyökaluja testataan koulutuspäivien välillä omassa työssä.

Koulutuksessa saa tietoa, miten mielenterveyshäiriöt, neuropsykiatriset häiriöt (esim. ADHD tai Asperger) ja erilaiset oppimisen vaikeudet voivat vaikuttaa korkeakouluopiskelijan opiskelemiseen ja miten heidän oppimistaan ja opiskelua voi tukea ohjaustyössä. Näiden lisäksi käsitellään erityisjärjestelyitä ja oman työn rajaamista.

Osallistujien palautetta koulutuksesta

Ensimmäinen hankkeen koulutus pidettiin Helsingin yliopistolla marraskuussa 2019. Kouluttajana toimi hankekoordinaattori Atte Rimppi. Tässä osallistujien ajatuksia koulutuksesta:

Henkilökunnan kokemuksista uusia toimintamalleja

Koulutuksessa rakennettiin opettajien kokemuksista uusia toimintamalleja ohjaustyöhön. Teoria ja käytäntö niveltyivät luontevasti ja sopivassa suhteessa. Kokemusasiantuntijoiden puheenvuorot olivat arvokas lisä.

Mikä koulutuksessa oli hyvää?

Mielenterveysaiheiden ja erilaisten oppijoiden käsittely luottamuksellisessa ja avoimessa ympäristössä. Koulutuksissa oli turvallista jakaa omia kokemuksia sekä miettiä mitä voi – ja ei voi – opiskelijoiden ohjauksessa tehdä.

Syksyn 2020 koulutukset

Helsingin yliopistolla seuraava koulutus on loka-marraskuussa. Koulutukset löytyvät Helsingin yliopiston henkilökunnalle Suffelista (SAP SuccessFactors) nimellä Opiskelijoiden erilaiset haasteet: miten kohtaan opiskelijan.

Humakissa keväällä 2020 alkaneet koulutukset jatkuvat syyslukukaudella Humakin eri alueyksiköissä Turussa, pääkaupunkiseudulla, Jyväskylässä ja Kuopiossa.

Lisätietoja koulutuksista voit kysellä hankekoordinaattori Atte Rimpiltä.
atte.rimppi@nyyti.fi 
p. 050 476 0267