Hyppää sisältöön

Hankkeen työntekijät esittäytyvät

Takaisin opintoihin -hankkeessa työskentelevät  hankekoordinaattori Atte Rimppi, hankekoordinaattori Virpi Palviainen ja hankepäällikkö Marjo Siltanen. Seuraavassa työntekijät kertovat itsestään ja ajatuksistaan juuri käynnistyneestä hankkeesta.

Atte Rimppi

Atte Rimppi

Kuka olet ja mitä tulet tekemään Takaisin opintoihin -hankkeeseen?

Olen kasvatustieteen maisteri ja väitöskirja tutkija Lapin yliopistosta. Työskentelen hankekoordinaattorina Takaisin opintoihin-hankkeessa. Vastaan korkeakoulujen henkilökunnille toteutettavista koulutuksista. Koulutuksissa on tarkoitus tarjota erilaisia työkaluja korkeakoulujen henkilökunnalle opintoihin palaavien opiskelijoiden ohjaamiseen.

Mikä sinua erityisesti innostaa hankkeessa / uudessa työssäsi?

Tämä voi kuulostaa hassulta, minua innostaa todella paljon teorian vieminen käytäntöön. Suorastaan nautin saadessani pyöritellä suuria teoreettisia kokonaisuuksia ja sovittaa niitä suunnittelemiini koulutuksiin. Toiseksi en malttaisi odottaa koulutusten toteuttamista. On mahtavaa päästä kouluttamaan tiedeyhteisön jäseniä! Uskon pääseväni käymään hyviä ja syvällisiä keskusteluja pedagogiikkaan liittyen. Uudessa työssä minua innostaa uudet ja erittäin asiantuntevat kollegat, joilta opin päivittäin uutta.

Mitä odotat uudelta työltäsi?

Uudelta työltä odotan mahdollisuutta kehittää omaa pedagogista osaamistani. Tulevaisuudessa toivon työskenteleväni projektipäällikkönä, joten odotan pääseväni laajentamaan projektinhallinta ja johtamistaitojani.

Mitä tuot mukanasi hankkeeseen/Nyytiin?

Tuon mukanani hankkeeseen asiantuntemusta sosiaalisesta kuntoutuksesta ja pedagogista osaamista. Väitöskirjani ensimmäinen artikkeli (tulossa 2019) käsittelee nuorisotakuun kärkihankkeessa tehtyä sosiaalista kuntoutusta. Lisäksi olen itse tehnyt sosiaalista kuntoutusta työn- ja koulutuksen ulkopuolella olevien nuorten kanssa. Kyseissä työssä opin tuntemaan korkeakouluopinnoista mielenterveyden häiriöiden vuoksi pudonneiden erityispiirteet ja tuen tarpeen. Työskentelin Lapin ja Helsingin yliopistojen yhteisessä hankkeessa, jonka tarkoituksena oli kehittää musiikin opetusta ja opiskelua. Tämän hankkeen aikana syvennyin erilaisiin pedagogisiin teorioihin, sain paljon pedagogisia työkaluja ja olin mukana kirjoittamassa tieteellisiä artikkeleita musiikin opetuksesta. Ammatillisen osaamisen lisäksi tuo mukanani ystävällisyyttä ja huumoria työyhteisöön.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Vapaa-ajallani liikun ja valokuvaan. Olen innokas crossfittaaja! Luonnossa kävelemisestä nautin paljon, usein näillä reissuilla on kamera mukana. Pidän paljon matkustamisesta. Ilmasto-ongelmien vuoksi olen yrittänyt saada reissukavereitani siirtymään maata pitkin matkustamiseen, toistaiseksi tuloksetta. Eiköhän siihenkin joku päivä päästä.

Mitä terveisiä haluat lähettää hankkeesta kiinnostuneille?

Hankkeen kannalta olennaisin kysymys mielestäni on, miten hankkeen toiminta ja sen tulokset näkyvät opiskelijoiden arjessa. Kuulen ja keskustelen oikein mielelläni teidän kanssanne siitä, millaista ohjausta ja tukea opintoihin palaavat opiskelijat mielestänne tarvitsevat, ole siis rohkeasti yhteydessä mikäli haluat jutella aiheesta!

Virpi Palviainen

Kuvassa hankekoordinaattori Virpi Palviainen

Kuka olet ja mitä tulet tekemään Takaisin opintoihin -hankkeessa?

Nimeni on Virpi Palviainen ja toimin Takaisin opintoihin -hankkeen toisena hankekoordinaattorina työnantajanani Etelä-Suomen Klubitalot ESKOT ry. Vastuualueenani on kehittää mielenterveyssyistä tauolla olleiden opiskelijoiden mentorointia yhteistyössä pilottikorkeakoulujen kanssa.  Mentoroinnilla tuetaan opintoihin palaavia opiskelijoita saamaan uudelleen kiinni opiskeluarjesta ja pääsemään osaksi opiskeluyhteisöä.

Mikä sinua erityisesti innostaa hankkeessa / uudessa työssäsi?

Mentoroinnin kehittämisessä on mielenkiintoista päästä työskentelemään eri kohderyhmien kanssa. Hankkeen keskiössä ovat opintoihinsa palaavat opiskelijat, mutta erittäin keskeinen kohderyhmä ovat koulutettavat ja ohjattavat mentorit. Yhteistyö korkeakoulujen henkilöstön kanssa on minulle uutta ja kiinnostavaa. Pidän arvokkaana tukea ja kannustaa jokaista ihmistä mielekkääseen tekemiseen sekä saavuttamaan itselleen tärkeitä opinto- ja uratavoitteita.

Mitä odotat uudelta työltäsi?

Yhteistyötä. Yhdessä tekemisen kautta oppii ja kohtaa uusia upeita ihmisiä. Yhdessä löydetään luovia ratkaisuja sekä syntyy yhteistä ymmärrystä hankkeen teemasta.

Mitä tuot mukanasi hankkeeseen?

Tehtävänäni ESKOT ry:n työntekijänä on tuoda kehittämistyöhön Klubitalojen opintojen tuen hyviä käytäntöjä sekä kuntoutujien kokemusasiantuntijuutta. Ammatillisesti näen itseni vahvana kohtaamisen ammattilaisena ja kouluttajana.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Olen hurahtanut käsitöihin, erityisesti neulomiseen. Sukkia, pipoja, huiveja ja muita pieniä asusteita syntyy tasaiseen tahtiin. Pidän itseni arjessa liikkeellä askelmittarin kannustuksella. Välillä vauhditan menoani potkulaudalla.

Mitä terveisiä haluat lähettää Takaisin opintoihin -hankkeesta kiinnostuneille?

Seuraa viestintäämme ja tunnistetta #takaisinopintoihin, niin pysyt ajan tasalla.

Marjo Siltanen

Kuvassa hankepäällikkö Marjo Siltanen

Kuka olet ja mitä tulet tekemään Takaisin opintoihin -hankkeeseen?

Olen aloittanut huhtikuun alussa Takaisin opintoihin -hankkeen hankepäällikkönä. Koulutukseltani olen terveydenhoitaja (AMK) ja terveystieteiden maisteri.

Mikä sinua erityisesti innostaa hankkeessa?

Hankkeen ydinteemat: mielenterveyshäiriön kanssa opiskeleminen, palaaminen takaisin opintoihin ja kuinka opinnot voidaan sovittaa voinnin mukaan.

Mitä odotat uudelta työltäsi?

Odotan monipuolista yhteistyötä, ajatuksien vaihtoa ja uusia oivalluksia sekä toki sitä, että voimme luoda käytäntöjä, joita voidaan hyödyntää hankkeen päätyttyä eri korkeakouluissa opintoihin paluun tukemisessa.

Mitä tuot mukanasi hankkeeseen?

Olen ollut Nyytissä useamman vuoden ajan töissä, joten vastaankin tähän kysymykseen, että hanke tuo mukanaan Nyytiin opiskelijoiden mielenterveyden ja opiskelukyvyn edistämisen kokonaisuudessa kuntoutumiseen ja toipumiseen liittyvää tietotaitoa.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Ainut säännöllinen harrastukseni on ollut jo kuuden vuoden ajan maanantai-illan aikuistelinevoimistelutreenit. Liikkeiden treenaamisen lisäksi harrastus on opettanut kärsivällisyyttä sekä myös epämukavuusalueelle menemistä. Ja ennen kaikkea sen, että elämässä on mahdollisuus oppia täysin uusia asioita missä iässä tahansa!

Mitä terveisiä haluat lähettää hankkeesta kiinnostuneille?

Jos sinulla on ajatuksia, kokemuksia, toiveita, mietteitä, kysymyksiä Takaisin opintoihin -hankkeen teemasta – mitä vain – niin olehan yhteydessä!