Hyppää sisältöön

Hankkeen toiminnasta

Hanke on käynnistyi keväällä 2019. Vuosina 2019-2021 hankkeessa mukana toteuttajana oli Nyyti ry:n lisäksi Etelä-Suomen Klubitalot ESKOT ry. Hankkeen toimii vielä vuoden 2022 ajan Nyyti ry:n hankkeena.

Hanke kohdentuu korkeakouluopiskelija opintojan jatkamiseen, kun ne ovat ovat olleet tauolla tai viivästyneet mielenterveyden vaikeuksien takia.

Hankkeessa on kehitetty vertaismentoritoiminta, jossa korkeakouluopiskelija mentoroi opintoja jatkavaa opiskelijaa yhden lukukauden ajan. Oppaat mentoroinnista löydät täältä.

Hankkeessa on pidetty koulutuksia yhteistyökorkeakoulujen henkilökunnalle. Opiskelijoita opettaville ja ohjaaville julkaistiin syksyllä 2020 Takaisin opintoihin -ohjauskortit. Korteista on saatavilla käännökset ruotsiksi ja englanniksi.

Hanke on pitänyt koulutuksia myös opiskelijoille, tuutoreille ja opiskelijajärjestöjen toimijoille. Hanke on julkaissut webinaareja, videoita sekä podcast- ja striimikeskusteluja.

Keväällä 2022 julkaistiin Opintoihin palaajan paketti, joka sisältää tietoa, tukea ja harjoitteita opintoihin paluun tueksi.

Hankkeen yhteistyökorkeakoulut ovat Humanistinen ammattikorkeakoulu (Humak) ja Helsingin yliopisto.