Hyppää sisältöön

Mindfulness & addiktio -kurssi (MBAR) 24.1.-21.3.2022

Rajoittaako riippuvuuskäyttäytyminen elämääsi ja opintojesi edistymistä? Riippuvuutesi voi liittyä esimerkiksi päihteisiin, someen, syömiseen, pelaamiseen, seksiin, ihmissuhteisiin tai vaikka negatiivisiin ajatusmalleihin. Haluaisitko tehdä jotakin tämän muuttamiseksi?

Juuri sinulla tekniikan tai matemaattis-luonnontieteellisen alan opiskelija on mahdollisuus osallistua mukaan MBAR (Mindfulness Based Addiction Recovery -menetelmä) -kurssille ilmaiseksi osana mielenTEKoja -toimintaa! Olet tervetullut mukaan tutkimaan omaa riippuvuuskäyttäytymistäsi luottamuksellisessa ja turvallisessa ilmapiirissä. Voit tulla mukaan, vaikka et olisi vielä ihan varma addiktiostasi tai jos olet ollut toipumisen polulla jo pidempään. Kaikki siltä väliltä ovat myös tervetulleita.

Mitä kurssilla tapahtuu?

Kurssi perustuu tieteellisesti tutkittuun tietoon, eli psykologiaan, aivotieteeseen ja mindfulness-harjoitteisiin. Kurssin pohjana on MBCT (Mindfulness-Based Cognitive Therapy) -kurssi.

Kurssin teemoja ovat: tietoiseksi tuleminen, triggerit ja noidankehä, hankalien kokemusten, ajatusten ja tunteiden kohtaaminen, itsemyötätunto sekä itsestä huolehtiminen. 

Kurssin vetäjä Susanna Ahvalo on IMTAn sertifioima mindfulness-ohjaaja yli kymmenen vuoden kokemuksella. Lisäksi hänellä on laaja opettajakokemus positiivisen psykologian painotuksilla ja täydennyskoulutuksilla. Hänellä on myös kokemusta traumatietoisuudesta, itsemyötätunto-ohjauksesta sekä oma lähes 20 vuoden kokemus addiktiosta toipumisesta. 

Kurssin tapaamiset järjestetään maanantaisin 24.1.– 21.3. klo 17:00–19:00 Zoomissa. Huom. 21.2. ei ole tapaamista talviloman vuoksi.

Kurssi on maksuton ja kurssille pääsee mukaan ennakkoilmoittautumisella. Paikkoja on rajoitettu määrä, joten kannattaa olla ajoissa liikenteessä. Linkki ilmoittautumiseen tulee tähän viikolla 49. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 17.1. mennessä.

Kurssille osallistuessasi saat: 

– seitsemän viikoittaista tapaamista Zoomissa 

– työkirjan/kurssimonisteita sisällön tueksi 

– tieteellisesti tutkittua tietoa mindfulnessista ja addiktioista sekä psykologiasta ja aivojen toiminnasta 

– äänitteitä, harjoitteita ja harjoituspäiväkirjan ohjeet 

– henkilökohtaista ohjausta ryhmässä kurssin aikana 

– vertaistukea ja -kokemuksia 

– yksilötapaamisen kurssin lopulla

 Kurssille osallistuneiden palautteita:

”Parasta oli…

Kaikin puolin hienosti rakennettu kurssisisältö, inspiroiva ja laadukas opetus sekä kurssilla käsitellyt asiat yleisesti ottaen antavat paljon ymmärrystä ja auttavat monenlaisissa elämän haasteissa.”

Ohjaajan vahva läsnäolo ja tuki sekä hieno ryhmä. Ymmärsin, että ajatukseni eivät välttämättä olekaan totta. Harjoitukset auttoivat näkemään, että voin harkita ennen kuin toimin. En seuraa sokeasti impulssejani vaan minulla on todellakin mahdollisuus valita, miten reagoin eri tilanteissa.”

Itse sain uusia, toimivia työkaluja luuppaavaan negatiiviseen ajatteluun sekä some- ja sokeririippuvuuteen.”

 Lisätietoja kurssista:

Kurssin ohjaajalta: susanna.ahvalo@gmail.com

mielenTEKoja vertaisryhmien koordinaattorilta: laura.porevirta@nyyti.fi

Sekä kurssin ohjaajan Susanna Ahvalon nettisivuilta sekä myös alapuolelta löytyvästä videosta.